Telefonische infolijn voor alle vragen over doping geopend

Sinds geruime tijd beschikt het Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken (NeCeDo) over een telefonische infolijn voor alle vragen over doping. Het is belangrijk dat sporters en zijn/haar begeleiders goed ge?nformeerd zijn over verschillende dopingonderwerpen, zoals de dopinglijst. Het risico om ongewild positief te testen kan in een klein potje zitten. Dopinggeduide stoffen kunnen namelijk voorkomen in voedingssupplementen, (genees)middelen van de drogist en geneesmiddelen van de apotheek.

Aan alle sportbonden is een hard-copy van de poster en een aantal visitekaartjes verstuurd; alle A en B-sporters hebben een visitekaartje ontvangen.

Verder willen we u erop attenderen dat vragen en opmerkingen van bondsmedewerkers over beleidszaken nog steeds direct dient en kan worden kortgesloten met de beleidsmedewerkers topsport.

Op 26 november 2002 organiseerde het NeCeDo op Papendal een Workshop voor de Nederlandse sportbonden. Centraal stond een drietal actuele ontwikkelingen: The World Anti-Doping Code, het aantonen van dopinggebruik in bloed en de kwaliteitsimpuls die gegeven gaat worden aan de dopingreglementering. Nadat de 57 vertegenwoordigers van de bonden in drie presentaties over deze onderwerpen waren voorgelicht, was er ruimte voor discussie [meer zie www.doping.nl].

Maurice Leeser
beleidsmedewerker topsport
policy officer elite sports

PO Box 5014
2900 EA Capelle aan den IJssel
The Netherlands
T: (+ 31) 10 201 01 57
F: (+31) 10 201 01 59
www.necedo.nl
www.lijfsportenmiddelen.nl
Doping Infolijn 0900 2001 000