Een manier om onze schermers en schermsters te sponsoren, zonder dat het U iets extra kost. Het levert U zelfs mogelijk wat voordeel op.

Vanwege de steeds verder teruglopende subsidies zijn wij als KNAS bestuur uiteraard driftig op zoek naar sponsors. Als penningmeester van het International Fair Play Committee kwam ik aldaar een vrij sympathieke actie tegen om het CIFP te helpen met de kosten van vliegtickets, die m.i. zeker ook voor de KNAS zou kunnen werken.

Skyteam, de luchtvaart alliantie waar onder meer KLM, Air France, Alitalia en Delta Airlines, deel van uitmaken heeft naast hun frequent flyer programma's zoals Flying Blue met de KLM; ook een ander programma dat primair op zakelijke reizigers is ingesteld, doch echter open is voor iedereen. Dit programma heet BlueBiz. De organisatie die een BlueBiz account heeft, ontvangt voor iedere vlucht die men met bovengenoemde luchtvaartmaatschappijen maakt, zgn. Blue Credits. De betrokken passagier houdt gewoon zijn Airmiles, daar verandert niets.

Het enige dat de passagier moet doen is wanneer hij een vlucht boekt bij KLM, Delta, Alitalia of Air France, het BlueBiz nummer opgeven.

Het nummer van het KNAS account is NL15273

De Blue Credits kan de KNAS, wanneer er genoeg zijn, weer omzetten in gratis tickets.

Per vlucht gaat het slechts om enkele euros, dus de kracht zit hem in het maken van veel vluchten.

Onderstaand een idee van het aantal Blue Credits dat de KNAS krijgt per vlucht.

Op vluchten binnen Europa in de Economy Class, afhankelijk van het type ticket, tussen de 4 en 26 Blue Credits.

Idem voor Intercontinentale vluchten tussen de 40 en 80 credits.

Voor business en First Class uiteraard aanzienlijk meer credits.

Meer informatie kunt U vinden op de KLM website.

www.klm.com/travel/nl_nl/business/index.htm

Op deze webpage vindt U rechts onderaan tevens de mogelijkheid om een formulier te printen dat U éénmalig aan Uw reisbureau geeft, waarna zij er voor zorgen dat de Blue Credits automatisch op het KNAS account worden bijgeschreven.

Aan het begin gaf ik aan dat het mogelijk ook voor U extra voordeel oplevert.  Op sommige vluchten is er bv een extra gratis koffer. Meer info op www.klm.com/travel/nl_nl/business/jsme/about_bluebiz/bagage/index.htm

Om U een idee te geven wat dit voor de KNAS kan betekenen, hier een klein rekenvoorbeeld. ( uiteraard een ruwe schatting )

Er zijn 3000 KNAS leden.

Stel dat de helft 1 x per jaar op een Skyteam vlucht zit. Dan levert dat in doorsnee zo'n 10 Blue Credits per vlucht op. 1 Blue Credit is 1 euro.

1500 maal 10 Blue Credits is 15.000. Voldoende om bv. een heel jeugdteam met begeleiding naar een JEK of JWK te laten vliegen zonder de ouders lastig te hoeven vallen voor de kosten van de vlucht.

Ik hoop dat U hier aan mee wilt doen en zou het op prijs stellen als U mij dat laat weten. Het is ook leuk als het bestuur weet wie ze hier voor kunnen bedanken. En ik ga zeker regelmatig updates geven over het verloop van deze actie. Mocht U vragen hebben, aarzel dan niet en stuur ze rechtstreeks naar mij. secretaris@knas.nl

En niets weerhoudt U om familie en vrienden te vragen om ook ons nummer te gebruiken.

Bij voorbaat dank.
Bert van de Flier