28 april 2024

Dit weekend vond in Luxemburg het Olympisch Kwalificatie Toernooi voor de Europese zone plaats, waar per wapen één ticket voor de Olympische Spelen in Parijs te winnen was. Op zondag kwam Tristan Tulen in actie bij de heren degen. Hij schermde een geweldig toernooi en met een 15-6 overwinning in de finale stelde hij zijn ticket voor de Olympische Spelen in Parijs veilig.

In de voorrondes won Tristan Tulen bijna alle partijen in zijn poule. Met slechts één verliespartij plaatste hij zich bij de beste 8 van deze ronde. Hij plaatste zich hiermee voor de eliminaties. In de eerste ronde had hij een bye. Hierna trof hij de Brit Alec Brooke. Deze partij won Tulen met 15-10. Ook de volgende ronde won hij met 15-10 van de Zwitser Alexis Bayard. Hiermee stond Tulen in de halve finales. De tegenstander daar was Josef Mahringer (Oostenrijk). Met een 15-9 overwinning plaatste Tulen zich voor de finale. Zijn tegenstander daar was Miguel Frazao (Portugal). Met een overtuigende 15-6 overwinning stelde Tristan Tulen zijn ticket voor Parijs veilig.