Lidmaatschap van de KNAS is voor elke schermer noodzakelijk aangezien de collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering het mogelijk maakt dat je zonder zorgen schermt. Daarnaast biedt het vele andere voordelen:

  • Deelname aan wedstrijden en competities.
  • Deelname aan cursussen en opleidingen.
  • Je draagt bij aan het bereikbaar houden van onze sport. Er wordt een bijdrage geleverd aan het instandhouden van toernooiapparatuur, waar vele organisatoren gebruik van maken, opleidingen voor scheidsrechters en trainers, wedstrijdkalender, ranglijsten, inschrijvingen voor buitenlandse toernooien, ontwikkeling jeugd- en veteranenschermen, brassardsysteem, administratieve afhandeling van sancties, leden- en financiele gegevens, PR, en informatievoorziening over regelementen, materiaaleisen, etc.

Reden genoeg om lid te worden en te blijven van de KNAS. Je wordt lid van de schermbond zodra je vereniging je (meestal na een introductieperiode) heeft aangemeld.

Ook bestaat in bijzondere gevallen de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. Meldt je voor vragen hierover bij leden@knas.nl.

Kosten voor lidmaatschap vind je onder Tarieven.