Lidmaatschap van de KNAS is voor elke schermer noodzakelijk in verband met de collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering. Die maakt het mogelijk dat je zonder zorgen schermt. Daarnaast biedt het lidmaatschap vele andere voordelen:

  • je kunt meedoen aan wedstrijden en competities.
  • je kunt meedoen aan cursussen en opleidingen.
  • je draagt bij aan het bereikbaar houden van onze sport. Het lidmaatschapsgeld wordt gebruikt voor het instandhouden van toernooiapparatuur, waar vele organisatoren gebruik van maken, voor opleidingen voor scheidsrechters en trainers, wedstrijdkalender, ranglijsten, inschrijvingen voor buitenlandse toernooien, ontwikkeling jeugd- en veteranenschermen, brassardsysteem, administratieve afhandeling van sancties, leden- en financiële gegevens, PR, informatievoorziening over regelementen, materiaaleisen, etc.

Reden genoeg om lid te worden en te blijven van de KNAS. Je wordt lid van de schermbond zodra je vereniging je (meestal na een introductieperiode) heeft aangemeld.

Ook bestaat in bijzondere gevallen de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. Meld je voor vragen hierover bij leden@knas.nl.

Kosten voor lidmaatschap vind je onder Tarieven.