Jeugd Equipecompetitie (JEC)

De Jeugd Equipecompetitie (JEC) is een laagdrempelige manier om meer schermplezier te bieden op regelmatige basis. De competitie vergroot het aantal scherm-uren zonder dat het nodig is om het hele land door te reizen.

Op deze pagina vindt u veel documenten met informatie over de JEC.

Ben je op zoek naar de site met de live standen én de poule standen? ga dan naar

De tweede ronde zal worden gehouden in het najaar van 2022. De definitieve data en speellocaties kunnen pas worden gepubliceerd wanneer bekend is hoeveel equipes er per wapen meedoen. De voorlopige planning is als volgt:

De volgende data zijn op dit moment aangewezen als mogelijke speeldag:

  • Zaterdag 24 september
  • Zaterdag 8 oktober
  • Zaterdag 29 oktober (herfstvakantie)
  • Zaterdag 5 november
  • Zaterdag 26 november
  • Zaterdag 3 december
  • Zaterdag 10 december (inhaaldag)

Deadline inschrijving van equipes door verenigingen:

Maandag 11 juli is de uiterste inschrijfdatum voor de najaarseditie van de Jeugd Equipe Competitie van het seizoen 2022/2023. Voor meer informatie over het inschrijven van teams voor de JEC kunt u de “Handleiding aanmelden teams JEC” raadplegen. Daarnaast kunt u de profielen voor competitiecoördinator en equipeleider vinden in de kolom rechts op deze pagina.

Locaties:

De wedstrijden van de JEC worden gehouden op locaties bij verenigingen. Een vereniging kan zich aanmelden om een of meer thuiswedstrijden te organiseren. Dit doen zij door een mail te sturen met onderwerp “Organiseren thuiswedstrijd + naam vereniging” naar jec@knas.nl. De vereniging kan dan worden benaderd om op 1 (of meer) van bovengenoemde data een thuiswedstrijd te organiseren. Voor het organiseren van 1 competitieronde per leeftijdscategorie ontvangt de organiserende vereniging een bijdrage van €30,- van de KNAS. Organiseert een vereniging voor meerdere poules een thuiswedstrijd tegelijk dan geldt deze vergoeding per poule. Bij twee poules is dat dus €60.-.

Kijk voor meer informatie op jec.knas.nl. Heeft u vragen omtrent de Jeugd Equipe Competitie, neem dan contact met ons op via jec@knas.nl.