Jeugd Equipe Competitie (JEC)

De Jeugd Equipe Competitie (JEC) is een nieuwe vorm om meer schermplezier te bieden op regelmatige basis. De competitie kan het aantal schermuren vergroten door een regelmatige zaterdagbesteding te bieden.

De pilot in het vorige seizoen heeft veel inzichten gebracht die verwerkt zijn in de opzet voor het komende seizoen 2017/2018.

De ontmoetingen vinden plaats op de 2e en 4e zaterdag van de maand. Door vakanties kunnen er dagen uitvallen maar dat zal per regio verschillen. Dit resulteert in de volgende datums: 13 en 27 januari, 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 14 en 28 april, 12 en 26 mei, 9 juni. Op verzoek van de begeleiders in de pilot wordt er niet geschoven.

Bij elke ontmoeting treffen 3 teams elkaar en schermen dus 2 wedstrijden!

Voor de samenstelling van een team adviseren wij om 5 schermers te rekruteren zodat er altijd een team van 3 beschikbaar is. We hanteren de leeftijdsgroepen: basisschool en middelbare school.

Het inschrijven van een team kan tot 30 oktober 2017 middels het inschrijfformulier (zie rechts naast de tekst). Om de verenigingen de tijd te geven voor het regelen van de locaties starten we op de 2e zaterdag van januari 2018. Uiteraard mogen voor die tijd onderling vriendschappelijke ontmoetingen worden georganiseerd ter voorbereiding.

Ieder team heeft een begeleider nodig, aangezien er altijd wat regelwerk bij een ontmoeting komt kijken. Ervaring leert dat het het beste is als één van de ouders dit op zich kan nemen. In het speelschema worden de relevante gegevens vermeld zoals e-mail en telefoon.

Het staat de vereniging vrij om haar eigen leden een bijdrage voor de dekking van de kosten te vragen.


Equipe Competitie (EC)

Gedurende pilot van de JEC is door veel schermers gevraagd om dit ook te organiseren voor gevorderde schermers, senioren en veteranen.

Daarom gaan we dit seizoen ook van start met de Equipecompetitie (EC). De EC is een landelijke competitie voor gevorderde schermers; zowel junioren, senioren en veteranen, die in teamverband willen schermen. Omdat zij vaak deelnemen aan wedstrijden op zaterdag worden de ontmoetingen op trainingsavonden van de ontvangende vereniging verschermd.

De ontmoetingen vinden in principe plaats op de trainingsavond van de ontvangende vereniging in de 2e week van de maand. Gezien de beperkte duur van een trainingsavond is er tijd voor 1 wedstrijd.

Voor de samenstelling van een team adviseren wij om 5 schermers te rekruteren zodat er altijd een team van 3 beschikbaar is. De samenstelling van het team is geheel vrij, dus gemengd en ongeacht de leeftijdscategorie.

Het inschrijven van een team kan tot 30 oktober 2017 middels het inschrijfformulier (zie rechts naast de tekst). Aangezien er beschermd wordt op de reguliere trainingsavonden kunnen we al in november starten.

Ieder team heeft een contactpersoon nodig, aangezien er altijd wat regelwerk rond een ontmoeting nodig is. In het wedstrijdschema worden de relevante gegevens vermeld zoals e-mail en telefoon.

 

Tot slot:

Uiteraard zijn wij altijd benieuwd naar uw ervaring en die kunt u sturen aan breedtesport@knas.nl

Wilt u informatie of periodiek op de hoogte gehouden worden dan kunt u zich hier abonneren op een nieuwsbrief voor begeleiders of deelnemers.

Er is ook een Instagram pagina KNASJEC met de teams en leuke momenten.