Jeugd Equipecompetitie (JEC)

De Jeugd Equipecompetitie (JEC) is een laagdrempelige manier om meer schermplezier te bieden op regelmatige basis. De competitie vergroot het aantal schermuren zonder dat het nodig is om het hele land door te reizen.

Er is ook een Instagram pagina KNASJEC met de teams en leuke momenten.

De pilot in seizoen 2016/17 heeft veel inzichten gebracht die verwerkt zijn in de opzet.

De ontmoetingen vinden plaats op de 2e en 4e zaterdag van de maand. Door vakanties kunnen er dagen uitvallen maar dat zal per regio verschillen. In 2018 zijn dat: 13 en 27 januari, 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 14 en 28 april, 12 en 26 mei, 9 juni. Om misverstanden te voorkomen wordt er niet geschoven met deze data (les geleerd uit de pilot).

Bij elke ontmoeting treffen 3 teams elkaar en schermen dus 2 wedstrijden!

Een team bestaat uit minimaal 3 schermers. Voor de samenstelling van het team adviseren wij om 5 schermers te rekruteren zodat er altijd een team van 3 beschikbaar is. We hanteren de leeftijdsgroepen: basisschool en middelbare school.

Inschrijven seizoen 2018/2019
Na de zomer kunt u teams aanmelden voor het seizoen 2018/19.

Ieder team heeft een begeleider nodig, aangezien er altijd wat regelwerk bij een ontmoeting komt kijken. Ervaring leert dat het het beste is als één van de ouders dit op zich kan nemen. In het speelschema worden de relevante gegevens vermeld zoals e-mail en telefoon.

Het staat de vereniging vrij om haar eigen leden een bijdrage voor de dekking van de kosten te vragen.


Equipecompetitie (EC)

Gedurende pilot van de JEC is door veel schermers gevraagd om dit ook te organiseren voor gevorderde schermers, senioren en veteranen.

Daarom gaan we dit seizoen ook van start met de Equipecompetitie (EC). De EC is een landelijke competitie voor gevorderde schermers; zowel junioren, senioren en veteranen, die in teamverband willen schermen. Omdat zij vaak deelnemen aan wedstrijden op zaterdag worden de ontmoetingen op trainingsavonden van de ontvangende vereniging verschermd.

De ontmoetingen vinden in principe plaats op de trainingsavond van de ontvangende vereniging in de 2e week van de maand. Gezien de beperkte duur van een trainingsavond is er tijd voor 1 wedstrijd.

Voor de samenstelling van een team adviseren wij om 5 schermers te rekruteren zodat er altijd een team van 3 beschikbaar is. De samenstelling van het team is geheel vrij, dus gemengd en ongeacht de leeftijdscategorie.

Inschrijven seizoen 2018/2019
Na de zomer kunt u teams aanmelden voor het seizoen 2018/19.

Ieder team heeft een contactpersoon nodig, aangezien er altijd wat regelwerk rond een ontmoeting nodig is. In het wedstrijdschema worden de relevante gegevens vermeld zoals e-mail en telefoon.

Tot slot:

Uiteraard zijn wij altijd benieuwd naar uw ervaring en die kunt u sturen aan breedtesport@knas.nl

Wilt u informatie of periodiek op de hoogte gehouden worden dan kunt u zich hier abonneren op een nieuwsbrief voor begeleiders of deelnemers.