Verschillende Nederlandse schermers zijn actief op het hoogste internationale niveau bij de senioren. Zij vertegenwoordigen Nederland op Wereld- en Europese Kampioenschappen en hopelijk ook op de Olympische Spelen. Daarnaast nemen zij deel aan World Cup en Grand Prix wedstrijden, zowel individueel als met een Nederlands equipe. De Nederlandse scherm(st)ers maken deel uit van TeamNL.


Evenementen
Een mooie plek om Nederlands sterkste schermers in actie te zien is op het jaarlijkse NK, dat in 2020 gehouden zal worden in het Topsportcentrum in Rotterdam. Bijzonder voor het seizoen 2019-2020 is dat dit de kwalificatie periode is voor de Olympische Spelen in Tokyo. Deelname aan de Olympische Spelen is heel bijzonder en kwalificatie daarvoor is zeker niet gemakkelijk. De Road-To-Tokyo is beschreven in bijgesloten document. Doordat de Olympische Spelen eraan komen, zal er in 2020 geen wereldkampioenschap plaats vinden. Er zal wel een Europees Kampioenschap zijn in juni 2020, helaas is de locatie nog onzeker.


Onze Toppers
De bekendste en meest succesvolle schermer van Nederland is Bas Verwijlen, die uitkomt op degen en al vele internationale successen heeft gevierd. Zo heeft hij meerdere medailles behaald op WK/EK en is hij al drie keer naar de Olympische Spelen geweest. Afgelopen seizoen eindigde hij zowel bij het EK als bij het WK bij de beste 8 schermers! Op de website van TeamNL kun je meer lezen over Bas.


Tristan Tulen is een zeer ervaren en sterke degenschermer die ook de aansluiting met de wereldtop gevonden heeft. Zo heeft hij in mei zelfs een podiumplaats behaald op de Grand Prix in Cali!


Er zijn meer sterke heren degenschermers die regelmatig uitkomen op World Cups en daarnaast ook samen met Bas en Tristan als Nederlands equipe aan de weg timmeren. Rafael Tulen, David van Nunen, Randy Postma en Colin Keppel maken deel uit van het team. Zij worden in 2019 gesteund door Team KPNSportfonds in hun weg omhoog naar de wereldtop onder leiding van coach Edwin Treffers.


Bij de dames zijn er ook Nederlandse toppers in Nederland: Kelly Boone is Nederlands sterkste degenschermster en op het wapen floret houdt Eline Rentier de eer hoog voor Nederland.

Bij de floret heren timmert het jonge talent Daniel Giacon flink aan de weg en vormt hij het team met onder andere Elisha Yuno en Dirk-Jan van Egmond. Daniel en Elisha kwamen bij het afgelopen Europese Kampioenschap zelfs bij de laatste 16!

Op sabel doet Nederland minder prominent mee bij de senioren, maar er komt een goede lichting met talenten aan in de nabije toekomst!