Inschrijven

Inschrijven voor wedstrijden vindt plaats volgens de wijze aangegeven op de convocatie van de wedstrijd. Vaak zijn er verschillende mogelijkheden van aanmelding: de Nahouw of per e-mail. Om zeker te zijn van een correcte inschrijving, voor schermer, vereniging en wedstrijdorganisaties is het gebruik van de Nahouw aan te bevelen. Het is eenvoudig en iedereen wordt via e-mail geinformeerd.

Voor wedstrijden waarvoor men zich door de vereniging direct kan laten aanmelden bij de wedstrijdorganisatie (dus niet voor wereldbekerwedstrijden, cadettenkwalificatiewedstrijden en voor internationale titeltoernooien) verloopt de procedure eenvoudig. Na het eenmalig aanmelden bij de Nahouw en het tijdig melden dat je aan een wedstrijd wilt deelnemen, ontvangt je wedstrijdsecretaris voor sluiting van de inschrijftermijn een lijst van aangemelde schermers van de vereniging. De wedstrijdsecretaris meldt de inschrijvingen van de vereniging dan aan de wedstrijdorganisatie. De Nahouw houdt rekening met inschrijftermijnen, zodat het alleen nog maar nodig is dat je zelf bijtijds aangeeft of je aan de wedstrijd wilt deelnemen.

Sinds kort is het mogelijk voor wedstrijdorganisaties om inschrijvingen op de Nahouw direct te importeren in Engarde or Fencingtime. Deze functionaliteit bespaart de wedstrijdbureau's veel tijd en voorkomt typefouten in de naam en bondsnummer. Daarom is besloten dat voor KNAS keurmerk wedstrijden het aanmelden via de Nahouw al verplicht is.