Deze pagina beschrijft stap voor stap hoe je je kan inschrijven voor een toernooi. Als het toch niet lukt stuur dan een email naar wedstrijdzaken@knas.nl, en we helpen je verder.

Inschrijven

Je inschrijven voor een wedstrijd gaat via de Nahouw.  Alle inschrijvingen van vereniging worden vervolgens eerst goedgekeurd door de wedstrijdsecretaris van je vereniging, en daarna doorgestuurd naar de wedstrijdorganisatie, of naar de bond in het geval van grote internationale toernooien waarbij de deelname op nationaal niveau wordt bepaald.

Om een nieuwe wedstrijd toe te voegen aan de Nahouw, volg aparte stappen.

Na afloop van de wedstrijd worden de resultaten niet automatisch verwerkt in de ranglijsten. Hiervoor moet je zelf de uitslag doorsturen naar wedstrijdzaken@knas.nl. Zie ook de ranglijst FAQ.

 

Inloggen op de Nahouw

Om in te loggen op de Nahouw druk je op de knop Aanmelden en vervolgens op de knop Aanmelden met OnzeRelaties voor KNAS. Nu kan je inloggen met je KNAS relatienummer en je ingestelde wachtwoord. Het OTP veld kun je leeg laten.

Je KNAS relatienummer staat op je lidmaatschapskaart. Je kunt je relatienummer ook opvragen bij de secretaris / ledenadministratie van je vereniging.

Je wachtwoord instellen

Om een wachtwoord in te stellen, of te veranderen, kun je naar OnzeRelaties gaan. Hiervoor heb je wel je KNAS relatienummer en je email adres nodig. Als je geen email krijgt om je wachtwoord te herstellen kijk dan even in je spam folder.

Belangrijk: Probeer niet zelf een account aan te maken op de Nahouw of in te loggen met iets anders dan je KNAS relatienummer. Die functionaliteit is er wel, maar is bedoeld voor schermers van buitenlandse verenigingen. Als Nederlandse schermer zul je je dan niet kunnen aanmelden voor toernooien en in plaats daarvan een melding krijgen dat schermers aangesloten bij de KNAS moeten inloggen met OnzeRelaties, en dat bij je persoonlijke gegevens de schermvereniging waarvan je lid bent niet is ingevuld. Dit werkt echt niet voor Nederlandse verenigingen.

Betalen via de Nahouw

Je kan voor sommige wedstrijden betalen via de Nahouw. Dit wordt dan aangegeven, en ook wordt er aangegeven wanneer dit verplicht is.

Ook kun je via de Nahouw de scheidsrechterbijdrage, wanneer deze van toepassing is, betalen.

Let op dat de verantwoordelijkheid voor het op tijd betalen uiteindelijk bij jezelf ligt.

 

 

Wedstrijdsecretarissen en wedstrijdorganisaties

Voor wedstrijden waarvoor de vereniging schermers rechtstreeks kan aanmelden bij de wedstrijdorganisatie (dus niet voor wereldbekerwedstrijden, cadettenkwalificatiewedstrijden en internationale titeltoernooien) verloopt de procedure eenvoudig.

  1. De schermer meldt zich eenmalig aan bij de Nahouw
  2. De schermer meldt zich via de Nahouw op tijd aan voor het toernooi (let op: daarmee is de schermer nog niet ingeschreven!)
  3. De wedstrijdsecretaris krijgt via de Nahouw voor sluiting van de inschrijftermijn een lijst van aangemelde schermers
  4. De wedstrijdsecretaris stuurt de inschrijvingen van de vereniging via de Nahouw door naar de wedstrijdorganisatie

Wedstrijdorganisaties kunnen inschrijvingen op de Nahouw direct importeren in Engarde or Fencingtime. Deze functionaliteit bespaart de wedstrijdbureau's veel tijd en voorkomt typefouten in de naam en bondsnummer. Daarom is aanmelden via de Nahouw verplicht voor de individuele Nederlandse kampioenschappen en voor wedstrijden met KNAS-keurmerk.