Inschrijven

Op de convocatie van de wedstrijd staat hoe je je kunt inschrijven. Voor Nederlandse wedstrijden is dat vrijwel altijd de Nahouw en/of per e-mail. Bij gebruik van de Nahouw weet je zeker dat de inschrijving correct is. Inschrijven via de Nahouw is daarom aan te bevelen: het is voor schermers, verenigingen en wedstrijdorganisaties makkelijk, overzichtelijk en handig. Bij wijzigingen van het toernooi wordt iedereen die ingeschreven is via e-mail ge├»nformeerd.

 

Aanmelden via Nahouw

Voor wedstrijden waarvoor de vereniging schermers rechtstreeks kan aanmelden bij de wedstrijdorganisatie (dus niet voor wereldbekerwedstrijden, cadettenkwalificatiewedstrijden en internationale titeltoernooien) verloopt de procedure eenvoudig.

  1. De schermer meldt zich eenmalig aan bij de Nahouw
  2. De schermer meldt zich via de Nahouw op tijd aan voor het toernooi (let op: daarmee is de schermer nog niet ingeschreven!)
  3. De wedstrijdsecretaris krijgt via de Nahouw voor sluiting van de inschrijftermijn een lijst van aangemelde schermers
  4. De wedstrijdsecretaris stuurt de inschrijvingen van de vereniging via de Nahouw door naar de wedstrijdorganisatie

Wedstrijdorganisaties kunnen inschrijvingen op de Nahouw direct importeren in Engarde or Fencingtime. Deze functionaliteit bespaart de wedstrijdbureau's veel tijd en voorkomt typefouten in de naam en bondsnummer. Daarom is aanmelden via de Nahouw verplicht voor de individuele Nederlandse kampioenschappen en voor wedstrijden met KNAS-keurmerk.