Ranglijsten

Om de presaties van de schermers het zichtbaar te maken beschikken we over een nationale ranglijst. Hierop staan toernooien die voldoen aan minimale eisen kwa wedstrijdformule en materiaal gebruik (als beschreven in het handboekschermer). Ieder toernooi wordt gewogen in zwaarte en de beste 5 wedstrijden, van publicatiedatum tot 1 jaar terug, tellen voor de ranking. Om een eerlijk beeld te geven is er voor elk wapen en leeftijdscategorie een lijst.

De Nederlandse ranglijsten worden onderhouden door de commissie KNAS wedstrijden - ondersteuning en ranglijsten. Voor vragen, opmerkingen en uitslagen van wedstrijden die verwerkt moeten worden in de Nederlandse ranglijsten kunt u contact opnemen met KNAS-ranglijsten.

Opmerking: Door KNAS-Ranglijsten worden slechts de kwalificatieranglijsten berekend voor eerst aankomende titeltoernooi (dit kan per wapen verschillen). Met andere woorden, na het EK worden de WK kwalificatieranglijsten berekend (en zijn de EK kwalificatieranglijsten leeg), en na het WK worden de EK kwalificatieranglijsten berekend (en zijn de WK kwalificatieranglijsten leeg)

Voor de actuele ranglijsten kijk nu op : http://knas.onzeranglijsten.net