In het seizoen 2012-2013 heeft de scheidsrechterscommissie in samenwerking met Veilig Sport Klimaat de gehele scheidsrechtersopleiding herzien. De scheidsrechtersopleiding die hieruit is voortgekomen is sinds seizoen 2013-2014 NOC-NSF geaccrediteerd.

Zoals u ongetwijfeld weet behoren scheidsrechters in het schermen er altijd goed gekleed bij te lopen. Op 13 april 2013 is er tijdens het NK Senioren een presentatie geweest van de nieuwe Oger scheidsrechterskleding. Hiermee hebben de KNAS scheidsrechters een mooie uitstraling en zijn direct herkenbaar op de wedstrijden. Cursisten die geslaagd zijn voor het examen mogen deze ook aan laten meten. Voor cursisten van niveau 3 en 4 is de Oger scheidsrechterskleding inbegrepen bij de cursuskosten.

De kosten voor de scheidsrechtersopleiding zijn voor niveau 1 en niveau 2 € 50 en voor niveau 3 en niveau 4 € 300. Indien u wilt doorstromen naar een hoger niveau en reeds een pak hebt, dan kost de scheidsrechtersopleiding € 75.

In veel gevallen is het mogelijk dat voor deze opleiding een subsidie kan worden ontvangen. Bijvoorbeeld vanuit de gemeente, of vanuit het programma "Veilig Sportklimaat", indien uw vereniging daaraan meedoet. Als u hiervoor niet in aanmerking komt, betaald de KNAS voor niveau 3 en 4 een gedeelte, namelijk € 100. U hoeft dan slechts € 200 te betalen. 

De scheidsrechtersopleiding start twee keer per jaar en kent twee examenmomenten. De openingsbijeenkomst en de examens vinden plaats bij de VETCup (medio november) en het NK Veteranen (medio februari). Verdere tussenbijeenkomsten zullen zijn tijdens de Ferrum Vetum wedstrijden gedurende het seizoen.

U kunt zich reeds inschrijven door het onderstaande inschrijfformulier op te sturen aan de scheidsrechtercommissie. Ten tijde van het volgende instroommoment ontvangt u dan een uitnodiging.