Wedstrijdsport

Wedstrijdsport speelt zich af in het gebied tussen recreatiesport en topsport. De wedstrijden zijn een ideale manier om jezelf te meten en als je meer zoekt dan alleen de gezelligheid van de vereniging.

Om deel te nemen aan een westrijd is een gedegen voorbereiding gewenst. Bestudering van de pagina's in dit menu en de documenten aan de rechterzijde zijn al een goede start. De ervaringen binnen jouw vereniging bij sporters en de maître geven een goed beeld van hetgeen jou te wachten staat.

Naast de toernooien voor individuele schermers kennen we ook de toernooien voor equipe's, zijnde een team van 3 of 4 schermers.

Als je naar een toernooi gaat, denk dat met name aan het volgende:

  • Inschrijving gaat via http://www.knas.nl/inschrijven. Daar staan ook vragen en antwoorden
  • Zorg dat je je spullen op orde hebt, dat je kleren volgens de regels zijn, je wapens het doen en je reservespullen bij je hebt. 
  • Tijdens het toernooi roept de wedstrijdleider steeds om wanneer je resultaten zijn verwerkt. Het is dan jouw verantwoordelijkheid om dat binnen 10 minuten te controleren. Dat is belangrijk omdat daarna je recht op correctie vervalt, ook als het niet jouw fout is.

Alle begin is moeilijk dus moet je niet te snel opgeven!