Na het winnen van de nationale militaire schermtitel eerder vorige week slaagde degenschermer Bas Verwijlen er in Breda op de Koninklijke Militaire Academie ook in het internationale sterk bezette 'Assaut' te winnen. Naast een prijs voor het beste landenteam, kent dit toernooi ook een individuele winnaar.
Verwijlen had naast de individuele titel ook met het landenteam bijna de hoogste prijs te pakken. Het team bestaande uit Van der Klip, Blaas, Castenmiller en Verwijlen kwam één punt te kort voor de zege.

Met twee equipes uit Venezuela, België, Zweden, Tsjechië, Letland, Hongarije en Nederland was het militaire toernooi sterk bezet. Bij dit internationale militaire toernooi wordt volgens een speciaal format een zogenoemde 'poule unique' geschermd. Daarin komen alle landenteams tegen elkaar uit. Per ontmoeting worden er negen partijen geschermd tot vijf treffers. Aan het einde van deze poule eindigt er één land op de hoogste plaats en rolt er ook een individueel klassement uit.,
Tot het begin van de laatste individuele partij in die poule stonden Verwijlen en de Venezolaan Orozco gelijk met beide achttien winstpartijen. Daarmee was deze partij tevens de finale. Na een score van 3-3, maakte Verwijlen twee treffers op rij en pakte de titel.
Naast de nationale titel viel Verwijlen de eer ten deel uit handen van Toon van der Grinten te ontvangen de KMSV Ere Brassard vanwege zijn resultaat op de Olympische Spelen en zijn behaalde militaire titels. Verwijlen kreeg ook de beker voor het militair kampioenschap uitgereikt: een echt zilveren exemplaar dat hij mag behouden omdat hij 'm al drie keer achtereen won. Verwijlen was er enorm blij mee.