Morgen schermen 6 schermers voor eremetaal, bij de beste 64 van de wereld.

Arwin Kardolus en Siebren Tigchelaar hebben zich op de openingsdag van de wereldkampioenschappen schermen in Leipzig op degen bij de beste 64 gevoegd.

Bas Verwijlen hoefde zich op grond van zijn klassering op de wereldranglijst (13e) daarvoor niet te kwalificeren. Hij komt zondag voor het eerst in actie.

Wouter den Otter was de enige afvaller van de Nederlandse degenequipe. Hij verloor in de tweede voorronde in de verlenging van de Canadees Charles St-Hilaire (4-5) en mag zich op de landenwedstrijd gaan concentreren.

Indra Angad-Gaur, Djinn Geurts en Laura van Gijlswijk mogen ook op de tweede dag van het WK floret op de loper verschijnen. De drie Nederlandse schermsters plaatsten zich in een deelneemsterveld van slechts 91 vrij gemakkelijk bij de beste 64.

Veelvoudig nationaal kampioene Angad-Gaur presteerde vanmiddag in de voorrondepoules het best. Ze won vier van haar zes partijen. De huidige Nederlandse titelhoudster Geurts, zeventien pas en debuterend op het WK senioren, zegevierde drie keer. Van Gijlswijk deed hetzelfde.

Bron: Anp