Kardolus richt zich op ploegenwedstrijd

Door: Ralf Groothuizen

LEIPZIG - Degenschermer Arwin Kardolus heeft zijn strijd voor een individuele schermprijs zondag vroegtijdig moeten staken. De Duitser Daniel Strigel was met 15-8 een maatje te groot voor de Nederlander. Kardolus schoof dit zelf niet onder stoelen of banken en gaf aan zich vooraf volledig op de ploegenwedstrijd geconcentreerd te hebben. ?Volgend jaar in 2006 zal ik kijken hoe ik er individueel voor sta. Het uitgangspunt voor dit toernooi was het team.?

Kardolus erkende zijn meerdere in Strigel. ?Die Duitser komt gewoon ver, hij is een hele goede schermer.? Kardolus gaf zich niet vanaf begin af aan gewonnen. ?In het begin ging het volgens mij gelijk op. Ik heb wel wat mooie puntjes gemaakt, maar op het eind besefte ik dat hij op reserves speelde. Hij heeft zichzelf ingehouden. Ik was minder dan hij.?

De degenspecialist zocht zijn verlies in zijn trainingsachterstand. ?Ik hoop in 2006 mijn werk beter te kunnen combineren met mijn sport. Nu gaat dat niet. Ik voel gewoon dat ik een achterstand heb.?

Kardolus hoopt aanstaande woensdag fit te zijn voor de wedstrijden met zijn collega-schermers van de degenploeg. Hij verwacht hoge ogen te kunnen gooien. ?Ik denk dat we met het team meer kans hebben. Wij zijn zesde geworden op het EK en we moeten het hier in Leipzig als ploeg tot de laatste twaalf kunnen brengen.?

Voor uitslagen: www.fechten2005.com