Subsidie van de EFC/CEE voor de veteranen die naar het WK in Bath gaan!

De KNAS heeft van de European Fencing Confederation een subsidie toegekend gekregen van maar liefst 2000 euro voor de schermers die naar het WK Veteranen te Bath afreizen.

Dit is een aangename impuls voor het veteranen schermen in ons land. We zien hier de laatste jaren een mooie ontwikkeling onder de veteranen en dit blijft ook bij andere landen niet onopgemerkt. Deze verworven subsidie is bestemd voor de deelnemers die afreizen, maar is ook bedoeld als motivator voor het veteranen schermen hier in Nederland. Vele veteranen hebben de wapens ook weer buiten hun vereniging opgepakt, maar wij als KNAS zien daar graag nog een verdere groei binnen en buiten de verenigingen.

We zien dat het veteranen schermen buiten onze landsgrenzen een professionele opzet kent en oude toppers triomferen dan ook regelmatig op de loper. Ik hoop dan ook dat deze subsidie sommige twijfelaars duidelijk maakt dat ook het veteranen schermen uitdagend is en dat de internationale schermgemeenschap hier veel waarde aan hecht. En ik hoop ook dat onze eigen ouwe sluwe schermers (waar ik als scheidsrechter nog steeds van geniet) die nu thuis blijven, in de toekomst ook naar dit soort toernooien willen gaan.

Wie weet wat wij als Nederland dan allemaal kunnen en mogen bereiken.