Bas Verwijlen nieuw lid Defensie Topsport Selectie

Bas Verwijlen nieuw lid Defensie Topsport Selectie

Schermer Bas Verwijlen maakt met ingang van gisteren deel uit van de Defensie Topsport Selectie. De 22-jarige sporter ontving in Breda zijn diploma van de tien weken durende militaire opleiding aan de Nederlandse Defensie Academie. Met ingang van 1 mei treedt hij als wachtmeester in dienst bij de Koninklijke Marechaussee. Met de komst van Verwijlen komt het totaal aantal sporters van de Defensie Topsport Selectie op zestien.
De degenspecialist wordt sportinstructeur bij het Opleidingscentrum van de Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn. Bas Verwijlen behaalde vorig jaar een bronzen medaille op het WK Schermen en geniet de \'High Potential\'- status bij NOC*NSF. Dit betekent dat hij als zeer kansrijk wordt beschouwd voor een succesvol Olympisch optreden in Beijing 2008. Het eerstvolgende belangrijke titeltoernooi waar wachtmeester Verwijlen in actie komt is het Europees Kampioenschap in Izmir (Turkije), begin juli. Voor die tijd neemt de inwoner van Oss nog deel aan diverse World Cup-wedstrijden.

De Defensie Topsport Selectie (DTS) stelt Nederlandse topsporters in de gelegenheid om naast hun sportieve carri?re ook een maatschappelijke carri?re op te bouwen. Als lid van de DTS vervult de sporter een militaire functie bij de krijgsmacht en krijgt hij of zij daarnaast voldoende gelegenheid om zijn of haar sport op topniveau te beoefenen.

Bron: www.defensietopsport.nl Co?rdinator Defensie Topsport Selectie
?