Korte inleiding op de huisstijl van de KNAS

De huisstijl van de KNAS wordt beschreven middels enkele documenten die u vanaf deze pagina kunt vinden. In het menu aan de linkerkant is een optie 'Huisstijl Documenten' verschenen, die u toegang geven tot de verschillende bestanden die de huisstijl vormgeven.

Het volgende komt uit de inleiding van het begeleidende document:
"Dit document is een leidraad voor iedereen die bezig is met het produceren van communicatie-uitingen voor de KNAS. Om een enigszins consistent beeld van de bond naar buiten te dragen is het belangrijk om een aantal basisafspraken in acht te nemen.

De huisstijl voor de KNAS laat veel speelruimte voor persoonlijke interpretatie. Zo zijn er bijvoorbeeld geen kleuren vastgelegd. Iedereen is vrij dit naar eigen inzicht en smaak in te vullen. Op een aantal andere punten zoals de keuze van lettertypes en het uitlijnen van teksten zijn echter duidelijke speelregels (hierover meer in het hoofdstuk Typogra e ).

De tone-of-voice van de KNAS-huisstijl laat zich omschrijven als klassiek, gedisciplineerd en bescheiden. De keuze van de letters, kleuren en stijlelementen, maar ook materiaal- en taalgebruik staan in het teken van deze waardes.

Wij hopen dat de huisstijl van de KNAS eraan kan bijdragen dat de schermsport op een waardige manier word uitgedragen. Wij wensen u veel succes en willen u alvast bedanken voor uw inzet voor de schermsport."