De zo graag geziene revanche met de equipes op het minder geslaagde individuele optreden van de heren op floret en de dames op sabel in de individuele klassemementen, is er niet uitgekomen. De heren equipe floret werd in de eerste ronde met 45-21 aan de kant gezet door de Griekse equipe. Bij de dames sabel was de Engelse equipe veel sterker en werd het 45-18 in het nadeel van de Nederlandse equipe.

Gerben Engelen, Mats Stijlaart en Jim van Tol hadden zo graag van de Grieken gewonnen. Helaas lukte het niet in 'eigen huis' Amsterdam'. De Nederlandse equipe leek vastgenageld aan de loper en kwam niet in gewone doen.
In de tweede partij tegen België kwamen de Nederlandse schermers beter voor de dag. Wellicht door een ingelaste extra training tussendoor. De uitslag van 45-38 tegen de Belgen gaf hoop op een beter eindresultaat. Tegen de Engelsen echter ging het net iets minder goed en werd het 38-45 in het voordeel van de tegenstander. In de laatste wedstrijd tegen Oostenrijk haalden de floretschermers met 45-41 de 11e plaats in het eindklassement binnen.
Na de gevoelige eerste nederlaag, kreeg het moraal bij de dames sabel een oppepper met de 45-36 zege op de Turkse damesequipe. In de strijd om de negende en tiende plaats moesten Jamie van Dongeren, Sera Palings en Kayli Hensen de meerdere erkennen in de equipe van Oekraïne: 45/19.