HILVERSUM - Maar liefst 11 schermers zullen Nederland vertegenwoordigen op het EK voor cadetten in Bourges. Bourges (spreek je uit als Bourge) ligt precies in het midden van Frankrijk zo'n twee uur rijden onder Parijs. De wedstrijden starten op maandag 2 maart en duren tot zaterdag 7 maart 2009. Er doen 428 deelnemers uit maar liefst 42 landen aan het toernooi mee.De prestaties zijn te volgen via Twitter, Hyves, Flickr, Youtube: eigenlijk overal.

HILVERSUM - Maar liefst 11 schermers zullen Nederland vertegenwoordigen op het EK voor cadetten in Bourges. Bourges (spreek je uit als Bourge) ligt precies in het midden van Frankrijk zo'n twee uur rijden onder Parijs. De wedstrijden starten op maandag 2 maart en duren tot zaterdag 7 maart 2009. Er doen 428 deelnemers uit maar liefst 42 landen aan het toernooi mee.

De prestaties zijn te volgen via Twitter, Hyves, Flickr, Youtube: eigenlijk overal.

Links & video's

www.flickr.com
Go to jeugdschermen's photostream

De volgende schermers hebben zich via de ranglijst gekwalificeerd:
Heren degen: Arno Bargerbos
Dames degen: Kelly Boone en Marlies Zwart
Heren floret: Max Janssen, Dylan Tuyn, Nathan Kulhanek en Ruben Bon
Dames floret: Iman Kulhanek , Else Noe, Lola Tulen en Gabriella Ramdhan
Heren sabel: Mike Goedhart en Robbert Goossens
Daarnaast is Carmel Tulen toegevoegd om het damesteam tijdens de equipewedstrijden te ondersteunen.

Om de alles in goede banen te leiden, gaan er namens de KNAS begeleiders mee. Dat zijn Frans Posthuma als Nationaal Coach en Mark Janssen als Chef de Délégation. Namens de NAS zal Floris Nonhebel meereizen naar Bourges.
Voor het eerst gaan er sportjournalisten mee naar het EK. Dierderik van Zessen en Bram Janssen studeren beide aan de School voor Journalistiek Utrecht en gaan de prestaties van de ploeg zo breed mogelijk in de media uitdragen!

Ik zal jullie de komende weken via deze speciale pagina, op de hoogte houden van het reilen en zeilen van de schermers. Volgende week zijn de biografieën en foto's van de schermers via deze site te vinden. Al je vragen, aanvullingen of tips, mail je naar: bourges at ecp.tv

à bientôt, Mark Janssen