HILVERSUM - Van 4 t/m 13 april 2009 vinden de Wereld Kampioenschappen voor junioren en cadetten plaats. Deze keer worden ze gehouden in de Universiteit van Ulster, in Belfast, de prachtige hoofdstad van Noord Ierland.

De prestaties zijn te volgen via Twitter, Hyves, Flickr, Youtube: eigenlijk overal.

Over Belfast:
Met haar compacte formaat, pittoreske ligging tussen bergen en kust en haar fascinerende verleden is Belfast in het Noord-Ierse graafschap Antrim een stad die de jaren van strijd glorieus achter zich heeft gelaten en zich nu razendsnel ontwikkelt tot een ideale locatie.

Teamdag:
Op 21 maart j.l. was er een teamdag op Papendal, waar de complete ploeg met elkaar kon kennismaken. Alle wapens hebben immers hun eigen programma en het komt zelden voor dat de JWK selectie elkaar tegenkomt op (Nederlandse) wedstrijden.

www.flickr.com
jeugdschermen's items Go to jeugdschermen's photostream


Over de Ploeg:
Voor het JWK geldt dat elk land per categorie maximaal 3 schermers mag inschrijven. De Nederlandse ploeg bestaat uit een Mark Janssen (Chef de Délégation), Roel Verwijlen (bondscoach degen), Arvid Oostveen (bondscoach floret), Pieter van Gilst (fysiotherapeut) en voor het gemak ook een paar schermers, in totaal 30 man(vrouw).

Hotel accommodatie:
De schermers hebben een hotel waar ze zich in alle rust kunnen voorbereiden op de wedstrijd. Voor ouders, fans, VIP's en andere geïnteresseerden kunnen we het volgende hotel adviseren:

Corrs Corner Hotel
315 Ballyclare Road, Newtownabbey, Co. Antrim BT36 4TQ
Phone: +44 28 9084 9221 Fax: +44 28 90 832118
www.corrscorner.com

Informatie:

Op deze pagina kun je straks alles vinden over het JWK in Belfast. Natuurlijk kun je nu ook al kijken op de website van de organisatie: www.worldfencing2009.com. Voor vragen of opmerkingen stuur je een email naar belfast at ecp.tv

Warm regards, Mark Janssen