Op 27 oktober 2009 bestond Zaal Heerooms in Purmerend 30 jaar! Dit jubileum werd groots gevierd, tot grote verrassing van John Heerooms. Hij werd in een limousine met getint glas en veel lichtjes in de limousine ("het leek wel Disney" zei John in zijn speech) van huis opgehaald voor een traktatie van zijn dochter en schoonzoon. Toen de "limo" moeilijk een bocht kon nemen, drukte hij zijn neus tegen het raam en zag dat zij vlakbij de schermzaal reden.....en toen begon hem voor het eerst iets te dagen. Nog geen minuut later werd hij met een vuurwerkpot, door schermers met gekruiste wapens geleid en werd het toch even een emotioneel moment! Natuurlijk waren de schermers van Zaal Heerooms aanwezig, maar ook veel andere schermliefhebbers uit het land. Iedereen had namelijk een uitnodiging ontvangen van de 'feestcommissie' waar Martijn de Haas een belangrijke rol als organisator had! Hij babbelde ook de hele avond aan elkaar en vertelde apetrots hoe geweldig John en zijn echtgenote Nettie zijn voor de schermsport.

John en Netty werden geweldig in het zonnetje gezet, waarbij zelfs een Milanese schermvereniging in koor 'auguri' (= gefeliciteerd) riep op een leuk in elkaar gezet filmpje van Mark Janssen en Nathan Kulhanek.

Het was een super gezellige avond en John en Netty (zij kreeg van Martijn nog een 'koninklijke onderscheiding' in een fotolijstje!!) werden terecht in het zonnetje gezet. De KNAS en al haar leden kunnen weer trots zijn op zo'n koninklijke schermleraar in haar geledingen!