Congres "Het mentaal coachen van sporters" in Eindhoven
Op vrijdag 26 maart 2010 organiseert NLcoach het congres “Het mentaal coachen van sporters”. Het congres vindt plaats in Novotel Eindhoven en zal van 15.30 tot 20.30 uur duren.

De trainer/coach speelt een belangrijke rol in de begeleiding van sporters. In de begeleiding van sporters wordt het mentale aspect steeds belangrijker. Wedstrijden worden steeds vaker beslist op het mentale vlak. Welke vaardigheden heb je als trainer/coach nodig om je sporters mentaal te kunnen coachen? Wat voor trainer/coach ben je en hoe vertaalt zich dat naar het coachen in de praktijk? Waar liggen de verschillen in het mentaal coachen van teamsporters en individuele sporters en wat voor rol speelt leeftijd hierin? Op al deze vragen wordt een antwoord gegeven tijdens het congres “Het mentaal coachen van sporters”  

Het programma
In het plenaire gedeelte komt Rico Schuijers aan het woord. Rico Schuijers is sportpsycholoog bij de nationale teams van de hockeybond, de zwembond, de handboogbond, de schaatsbond, de taekwondobond, de softbalbond, de touwtrekbond, de luchtvaartbond, de hippischebond, de schuttersassociatie en de tafeltennisbond. Hij heeft ervaring met individuele sporters in de meest uiteenlopende sporten, zoals luchtgeweerschieten, golf, twirlen, waterskiracen, voetbal, judo, wielrennen, triatlon, squash, kanovaren, roeien, biljarten, badminton, tennis en paardrijden.

Hij geeft een presentatie over de rol die de trainer/coach kan spelen in het mentaal coachen van sporters.

Na het plenaire gedeelte neem je deel aan twee van de in totaal vier workshops. De workshops worden interactief ingestoken en er is veel ruimte voor vragen en discussie.  

Er worden veel handvatten aangereikt die je, als trainer/coach, kan gebruiken in het mentaal coachen van je sporters. De volgendeonderwerpen komen tijdens de workshops uitgebreid aan bod: 

  • De basisvaardigheden van mentaal coachen door Rogier Hoorn;  
  • Het mentaal coachen gericht op het individu Afke van de Wouw; 
  • Het mentaal coachen gericht op teams door Coert-Jan Tomassen;  
  • Het mentaal coachen van jeugd door Karin de Bruin.

Voor meer informatie over de workshops: http://www.nlcoach.nl/index.php?page=82.

Het congres is toegankelijk voor iedere trainer/coach ongeacht het niveau waarop de trainer/coach sporters begeleidt.