Op donderdag 4 maart aanstaande start de Goudse Schermvereniging De Vrijbuiters in het kader van "het witte vlekkenplan" een dependance in Woerden.

In de gymzaal van de voormalige Pius X school aan de Rembrandtlaan kan elke donderdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur worden geschermd.

De openingsavond is een open avond waarbij geinteresseerden de gelegenheid krijgen kennis te maken met onze mooie sport. Een week later start een 5 weken durende beginnerscursus waarbij nieuwelingen de eerste beginselen van het degenschermen worden bijgebracht.

Om de inwoners van Woerden te informeren over de start van dit schermen zijn diverse persberichten geplaatst op digitale nieuwspagina's en in lokale huis aan huis bladen.

Ook zal er een redactioneel artikel met een interview verschijnen in de Woerdense Courant. Als klap op de vuurpijl zend de lokale radiozender RPL FM zaterdag 26 februari een live interview uit van ca. 20 minuten over de schermsport in het algemeen en de schermsport in Woerden in het bijzonder.

Tijdens schermdemonstraties op het Woerdense Kerkplein zaterdag jl. toonden vele winkelende Woerdenaren reeds belangstelling. Deze actie, ondersteund met flyers, heeft vele enthousiaste reacties en zelfs al meerdere aanmeldingen opgeleverd.

Hoi Jelle, goede actie!

Het was wel frisjes op het plein afgelopen zaterdag, maar toch..... naast de politieke partijen die daar stonden met hun flyertjes, maakten wij toch wel een verschil:

                                'wij praten niet alleen, wij vechten het gewoon uit!'

dat zou toch wel een leuk spandoek geweest kunnen zijn, na de val van het kabinet! 

Alhoewel, zij hadden elkaar in Den Haag al 'over de kling gejaagd' .......

Hanneke Rossino Bestuurslid Breedtesport

Jelle:uitstekend!

Ik ben er van overtuigd dat het beperkte aantal schermlocaties en, daarmee samenhangend, het beperkte aantal leraren de belangrijkste factoren zijn die een stevige groei van het aantal schermers in de weg staan. Opleiden moeten we dus, en witte vlekken wegwerken. Heel goed om te horen dat er weer een vlek is verdwenen.  

Wiebe Mokken