Er gebeurt weer veel in schermland. Bijna twee weken geleden vond de open discussie plaats over het breedte- en het topsportbeleid. Het was een goed bestede zaterdag met een zaal vol zeer betrokken mensen. Het is goed te zien dat zovelen het schermen in Nederland zo belangrijk vinden dat ze zo'n discussie op een stralende zaterdag de hoogste prioriteit geven. Uiteraard waren er meningsverschillen, ook tussen de deelnemers in de zaal, maar daar zijn zulke dagen voor. Heel nuttig!

De dinsdag daarna gesproken met een bestuurskandidaat, de woensdag hadden we de bestuursvergadering. Vrijdag een 'verkennend' gesprek over regiotrainingen.

Zaterdag een uitstekend georganiseerd Nederlands kampioenschap. Nieuwe, maar ook zeer bekende gezichten op het podium. Voelde me een beetje schuldig toen Stephane Ganeff won. Hij is een jaar ouder dan ik en in zo'n uitmuntende vorm! Ik moet toch beter op mezelf passen. Hij heeft er ongetwijfeld heel hard voor moeten werken, maar als je hem zo ziet staan, lijkt het zo makkelijk te gaan, dat je denkt dat hij over dertig jaar nog meer dan de helft van de toernooideelnemers van de loper mept.

Dat Sonja voor de tiende keer kampioen werd was natuurlijk ook een mijlpaal. Er zijn er niet veel die dat hebben gepresteerd. Bas werd derde op het Wereldkampioenschap voor militairen. Grote klasse, want er zijn behoorlijk wat landen waarvan de topschermers student EN militair zijn zodat je ze werkelijk overal tegenkomt. 

Deze week begint de voorbereiding voor de ALV pas echt, de vergaderfrequentie van het bestuur neemt dan even toe. Na de ALV wordt het een paar maanden rustiger.

Wiebe Mokken

Comments