Zaterdag 2 april is Tristan Tulen als enige Nederlander in actie gekomen op het onderdeel heren degen junioren.

Hij won in de voorronde 3 van de 5 partijen en kwam als 46e op het tableau van 128. Daar verloor hij zijn partij tegen de Sloveen Jan Golobic.

 

Op vrijdag 1 april beginnen de junioren. Nederland is bij sabel helaas niet vertegenwoordigd maar bij dames floret heeft Nederland de ruimste afvaardiging met Milja Mondt, Else Noë en Iman Kulhanek. Else heeft in de poule de meeste problemen.

Ze wint 2 van de 6 partijen maar verliest er twee met 5-4. Iman verliest ook 2 partijen met 5-4 maar wint alle vier de overige. Haar indices zijn opvallend: haar winstpartijen kosten haar gezamenlijk slechts 1 tegentreffer. Milja wint ook 4 van de 6 partijen. 

In de eliminaties wordt een incompleet tablau van 128 verschermt. Hierin zijn maar 6 partijen en ook Else is vrijgesteld. Als nr 55 neemt ze het bij de laatste 64 op tegen de Chinese Yun Shi (10e). Deze kent ze nog uit de poules. Daarin verloor ze van haar met 5-4. Deze ronde was het verschil helaas veel groter. Else verliest met 15-7. Iman (23e) moet tegen de Philipijnse Jamie Nicanor, waar ze verrassend weinig moeite mee heeft. Ze wint met 15-7. Haar volgende tegenstander is dezelfde Yun Shi waar Else over struikelde. Iman heeft het aan het begin heel moeilijk.

Ze komt op een 10-3 achterstand. Ze begint dan een heldhaftige inhaalrace die helaas eindigt wanneer Shi net eerder bij de 15 is. Iman heeft dan 12 punten gescoord.

Milja (30e op het tableau) neem het op tegen de turkse Canan Korkmaz. Deze Korkmaz was in de poules één van de dames die van Iman wist te winnen. Milja doet het echter uitstekend en ze wint de partij met 15-9! Haar volgende tegenstander is de Francaise Ysora Thibus die als 3e geplaatst is op het tableau. Milja vecht als een leeuw(in) en komt zelfs op een 10-7 voorsprong!

Helaas lukt het niet om dat in de slotfase vaste te houden en ze verliest met 15-12. 

Donderdag 31 maart staat dames degen cadetten en heren floret cadetten op het programma. Bij de dames verdedigt Carmen Berends de nationale eer. Ze begint heel goed met 5 gewonnen partijen in de poule. De enige die ze verliest, is met 5-4 tegen een Duitse. Carmen is als 13e op het tableau terecht gekomen. Ze wint haar eerste eliminatie met 15-8 van een Zuid-Koreaanse. Haar eliminatiepartij voor een plaats bij de laatste 16 verloor ze helaas van de Egyptische Aya Mahdy. 

Bij heren floret is de in Italië woonachtige Nathan Kulhanek ook heel goed begonnen. Ook hij won 5 van de 6 partijen in de voorronde.  

Nathan is als 10e geplaatst op het tableau gekomen en moet daar tegen de Oekrainer Bogdan Dolzhenko. Tot 11-11 ging het gelijk op maar daarna moet Nathan helaas het onderspit delven. Het werd uiteindelijk 11-15. 

Op woensdag 30 maart is op cadetten heren degen Zoa de Wijn in actie gekomen. Voor Zoa is de poule moeizaam begonnen met drie verliespartijen op rij, maar waarvan twee met 5-4. Gelukkig wist Zoa de resterende drie allen te winnen dus kan hij zich gaan opmaken voor de eliminaties.

Daarin moet hij het om 10 over 1 opnemen tegen de Canadees Hutchinson. Zoa is als 40e op het tableau terecht gekomen. Zoa schermt een wisselende partij. Na een korte voorsprong kijkt hij het grootste deel van de partij tegen een lichte achterstand aan. Tot hij van 12-12 uitloopt naar 14-12. Helaas kan hij deze voorsprong niet verzilveren en verliest uiteindelijk met 15-14. 

Op dinsdag 29 maart kwamen namens Nederland Svenja Jahn en Carmel Tulen als eerste in actie. Svenja had het moeilijk op haar eerste Jeugd WK en verloor alle partijen in de voorronde.

Zij eindigde als 62e. Carmel Tulen won 5 van haar 6 partijen in de voorronde en won vervolgens ook haar eliminatie partij tegen de Oekrainse SHYPILOVA Olena

 

Helaas verloor zij haar partij erna voor een plaats bij de laatste 16 van de Libanese SHAITO Mona. Carmel eindigde uiteindelijk als 19e. 

 

Het WK voor cadetten en junioren wordt dit jaar gehouden aan de Dode Zee vlakbij Amman in Jordanië. Meer informatie over dit WK kun je vinden op de website van de organisatie.

Gekwalificeerd voor dit toernooi zijn:

Carmen Berends
Carmel Tulen
Svenja Jahn
Zoa de Wijn
Nathan Kulhanek
Kelly Boone
Iman Kulhanek
Else Noë
Tristan Tulen
Milja Mondt
Leon Haagman
Edgar van Oeveren