..om er in het nieuwe seizoen weer te staan!
 
Herken je dat gevoel na de eerste training van een nieuw seizoen dat je helemaal kapot zit en dat je de volgende ochtend ‘geradbraakt’ je bed uitkomt?! Wil je dit voorkomen? Lees dan onderstaand artikel door!
 
Het seizoen loopt voor veel takken van sport ten einde. Nog enkele trainingen en misschien nog een toernooi, dan is het afgelopen. De vakantie nadert met rasse schreden. Lekker ontspannen en genieten. Voor sommige betekent het dat ze horizontaal gaan naast het zwembad of op het strand met een lekker hapje en drankje. Anderen gaan actief vakantie houden en veel ondernemen. Actieve vakanties met trektochten, lopend of fietsend, bergtochten zijn tegenwoordig erg in. Weer anderen blijven sportief actief in andere takken van sport (bijvoorbeeld tennis, zwemmen, cricket).
Besef dat lichamelijke inactiviteit leidt tot verlies van conditie. Dat gebeurt al na een paar weken. Lees verder en bekijk de tips!
 
Bekijk meer zomertips! 
 
Voor de zomer: doe oefeningen en voorkom in het nieuwe seizoen blessures!
 
Tips voor preventie
Op de site www.voorkomblessures.nl van de Stichting Consument en Veiligheid zijn nuttige tips te vinden voor het voorkomen van blessures bij diverse sporten.
 
Blessure opgelopen? 
Op de website www.sportzorg.nl is nuttige informatie te vinden over wat te doen als u een blessure hebt opgelopen en daar vragen over hebt. Ook vindt u de juiste weg naar de beste sportmedische zorg.