Op woensdag 9 november 2011 organiseert Sportservice Zuid-Holland voor sportverenigingen, coaches en het onderwijs het Zuid-Hollands sportcongres voor de breedtesport en talentontwikkeling. Het congres vindt plaats in het Van der Valk Hotel Den Haag - Nootdorp.

 Wanneer:       Woensdag 9 november 2011

 Waar:             Van der Valk Hotel Den Haag - Nootdorp

                        Gildeweg 1, 2632 BD Nootdorp                       

Programma:   19.30 uur        Plenaire opening

                        20.15 uur        Workshopronde 1

21.15 uur        Pauze

21.30 uur        Workshopronde 2

                        22.30 uur        Afsluitende borrel 

De sportvereniging, ‘back to basics’. Dat is het thema van de plenaire presentatie door Berend Rubingh. Hij is een van de grondleggers van het vakgebied sportmanagement in Europa en is oprichter en erevoorzitter van de European Association for Sport Management (EASM). Daarnaast is Rubingh mede-auteur van de boeken Strategische Sportmarketing en Management van sportaccommodaties en –evenementen.
Na de plenaire opening vinden er elf workshops over actuele thema’s plaats waarvan de bezoekers er twee kunnen bijwonen:
 

1.    Core Stability; Hype of noodzaak?

2.    Nieuwe praktische inzichten in techniektraining

3.    Mindset

4.    VMBO in beweging

5.    De combinatiefunctionaris, een apart vak!

6.    Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd

7.    Help, er loopt een talent in onze vereniging

8.    Sportsponsoring: geld binnenhalen en -houden

9.    Een veilige sportkantine

10.  Jongeren zelf aan zet; Hoe doe je dat?

11.  De sportvereniging: Back to basics 

Ook het bedrijfsleven ondersteunt het Sportcongres Zuid-Holland. Deze bedrijven presenteren zich tijdens de bedrijvenmarkt aan de bezoekers. Voorafgaand aan het Sportcongres vindt een expertmeeting voor gemeentelijke ambtenaren en politici plaats met als onderwerp: WMO en sport. Sportservice Zuid-Holland organiseert het sportcongres in opdracht van de provincie Zuid-Holland. 

Inschrijven

Inschrijven kan op www.sportzh.nl. Deelname aan het sportcongres is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harry Akkermans (hakkermans@sportzh.nl) of 0174-244940. U kunt kijken op www.sportzh.nl of op twitter via @SportZH of #sczh.