De KNAS wil graag een schermleraar nomineren voor een door de FIE betaalde cursus voor coach.

De FIE heeft ons onderstaande informatie doen toekomen. Er wordt een continentaal programma gestart van opleiding tot coach. Het doel van dit programma is om het aantal en de kwaliteit van schermcoaches op elk continent flink te verhogen.

Hiervoor wordt in het seizoen van 2009-2010 een twee maanden durende opleiding op elk van de drie wapens georganiseerd. Het programma zal 30 uur per week en 240 uur over de twee maanden tijd vergen. De opleiding wordt gegeven door 2 FIE experts met een grote ervaring in het opleiden van schermcoaches.

Er is een maximum aantal van 20 deelnemers, waarvan 1 kandidaat per land per wapen. Indien u geïnteresseerd bent, stuur uw gegevens, inclusief een CV naar de KNAS (info@knas.nl). Voor het floretprogramma geldt een deadline van 29 juli!

De floret opleiding vindt plaats van 1 september tot 30 oktober 2009 in het nationale trainingscentrum van de Roemeense schermbond in Boekarest. Van elke deelnemer betaalt de FIE overnachting en maaltijden, cursusgeld en transport van vliegveld naar het nationale trainingscentrum. Daarnaast draagt de FIE 150 euro bij aan het vliegticket naar Boekarest. De lessen worden gegeven door Petru Kuki en Alik Movshovici. Petru Kuki is voormalig floret kampioen en nationaal heren floret coach en veelvuldig actief als FIE expert voor internationale trainersopleidingen. Alik Movshovici is professor aan de Academie voor de sport in Moskou in de afdeling voor trainersopleidingen.

De data op een rijtje:

Floret: 1 september - 31 oktober, Boekarest, Alic Movshovich en Petru Kuki
60 dagen

Degen: 5 februari 2010 - 5 maart 2010
60 dagen

Sabel: 1 april - 31 mei 2010
60 dagen Boedapest

Ook voor degen en sabel kan men zich aanmelden. Een deadline hiervoor wordt later bekend gemaakt.