Vandaag schermden de heren Zoa de Wijn en Tom Bontes bij degen cadetten. Beiden ging zeer voortvarend van start. Zoa bleef in de Poule ongeslagen en plaatste zich heel knap als 2e op het tableau. Ook Tom schermde een zeer degelijke voorronde met 4 winst en 2 verliespartijen. Tom was als 38e geplaatst voor het tableau.

Beide jongens waren vrijgesteld voor het tableau van 128. Bij de laatste 64 moest Zoa het opnemen tegen de lange Noor Aageneas. Helaas bleek de als 63e geplaatste Noor te sterk en in een spannende partij verloor Zoa met 15-13.

Tom moest het in zijn partij bij de laatste 64 opnemen tegen de Deen Al Awssi. In de begin van de partij ging het gelijk op, maar toen Tom eenmaal een voorsprong van een aantal treffers te pakken had was de partij gelopen en won hij uiteindelijk vrij eenvoudig met 15-6. Bij de laatste 32 moest Tom het opnemen tegen de als 6e geplaatste Oekraïner Horetskiy. In een spannende partij waar de score lang gelijk op ging bleek de Oost-Europeaan uiteindelijk de meest geroutineerde en sterkste schermer. Tom verloor uiteindelijk met 15-8.

In de middag startte Svenja Jahn als enige Nederlandse dame bij floret cadetten. Svenja startte matig in haar poule en verloor direct haar eerste drie partijen. Ze wist haar 4e partij te winnen tegen de Deense Spanger en moest een van haar twee overgebleven poule partijen winnen om door te gaan naar het tableau. Helaas bleken de Russische Garifullina en Roemeense Boldor te sterk en was Svenja uitgeschakeld.

In de overige  cadetten categorieën zijn er geen Nederlandse deelnemers/equipes. Aanstaande dinsdag start Max Jansen als eerste Nederlander bij de junioren op het wapen floret.

Wojtek van Barneveld

delegatieleider