Vandaag was de eerste junioren dag op het CJEK. Max Jansen ging als enige Nederlander van start bij de junioren heren floret.

Ondanks een “grieperige” voorbereiding ging Max goed van start in zijn poule en won direct zijn eerste partij van de Oekraïner Kolesnikov. De volgende partijen tegen fransman Auclin en Duitser Perelman gingen verloren. Hierna herpakte Max zich en versloeg op een volgend de Israëli Azerrad en Griek Kavvadias. Met 3 winst en 2 verliespartijen plaatste Max zich als 25e voor het tableau 64.

Max moest het in de eliminatie opnemen tegen de als 40e geplaatste Oekraïner Lyulka. In het begin van de partij ging het gelijk op en waren beide schermers aan elkaar gewaagd. Bij een zwaarbevochte 6-7 voorsprong moest Max 10 minuten blessurepauze nemen i.v.m. een bloedneus. De "noodgedwongen" pauze deed Max echter goed en na hervatting van de partij schermde hij goed verder. Hij kwam kort op achterstand maar herstelde zich snel en wist zelfs op een paar punten voorsprong te komen. Deze voorsprong gaf hij niet meer weg en won de partij knap met 15-12.

Om de laatste 16 te bereiken moest Max proberen te winnen van Kontochristopoulos uit Griekenland. Deze bleek al snel veel te sterk en de partij ging verloren met 15-2.

Morgen zijn de dames floret junioren aan de beurt. Namens Nederland zullen Carmel Tulen, Else Noe en Lola Tulen van start gaan. De dames zijn live te volgen vanaf 11:30 op de website van de organisatie:  http://www.mszag.hr/2012EP/EPresults.html

Wojtek van Barneveld

Delegatieleider