Drie Nederlandse dames traden vandaag aan bij de junioren floret.

Carmel Tulen had vandaag geen goede vorm en ondanks een knappe  5-4 overwinning tegen een sterke Russische tegenstandster wist ze in de poule verder geen andere partij te winnen.  Met 5 verlies en 1 winstpartij eindigde ze als 47e op het tableau en was helaas direct uitgeschakeld.

Else Noe startte in een poule van 6 schermsters en wist 2 van de 5 partijen te winnen. Ze was hiermee als 33egeplaatst op het tableau van 64. Hier moest ze het opnemen tegen de Turkse Karamete die als 32e op het tableau geplaatst was. Else kwam direct 3 punten achter maar wist deze achterstand ook snel weer goed te maken. Hierna volgde een periode in de partij waar de schermsters gelijk op gingen. Else kreeg helaas niet goed grip op haar tegenstandster en de Turkse liep langzaam op haar uit. Een slotoffensief van Else mocht niet meer baten en de partij ging verloren met 15-11.

Lola Tulen schermde een sterke poule en sloot deze af met 4 winstpartijen (waaronder een knappe overwinning op de als 2e geplaatste Italiaanse Olga Calissi). Na de voorronde stond Lola 18e op het tableau en plaatste zich daarmee direct voor het tableau van 32. Hier moest ze het opnemen tegen de Duitse Charlotte Krause. Lola kwam direct op achterstand maar wist de score terug te brengen naar 6-6. De Duitse wist echter snel te schakelen en liep onmiddellijk weer uit. De rest van de partij keek Lola constant tegen een achtstand aan en uiteindelijk ging de partij met 15-10 verloren.

De dames gaan zich nu voorbereiden op de landenwedstrijd die aanstaande zaterdag plaats vindt op de slotdag van het CJEK in Porec.

Ook de landenwedstrijd is live te volgen op: http://www.mszag.hr/2012EP/EPresults.html

 Wojtek van Barneveld

Delegatieleider