Op de laatste dag van het CJEK in Porec mocht het enige Nederlandse team aantreden bij dames floret junioren. Het team bestaande uit Carmel Tulen, Else Noe en Lola Tulen was als 8e geplaatst op basis van de individuele resultaten.

Om de laatste 8 te bereiken moest worden gewonnen van het als 9e geplaatste Wit-Rusland.In de eerste drie partijen kwam Nederland op een kleine voorsprong. In de volgende partijen werden de Nederlandse dames echter overlopen en liep Wit-Rusland steeds verder uit. Bij het ingaan van de laatste partij keek Nederland tegen een achterstand van 12 punten aan (26-38). Slotvrouw Else Noe weigerde echter om veroordeeld te worden tot de partijen om plaats 9 tot 16 en begon aan een geweldige inhaalrace. Ze won haar partij met 17-2 en hielp Nederland aan een 45-40 overwinning.

Bij de laatste acht moesten de dames het opnemen tegen het als eerste geplaatste Italië. De Nederlandse dames deden er alles aan om een goed resultaat neer te zetten maar ondanks hun inzet lukte het niet om het Italië echt moeilijk te maken. De partij werd met 45-26 verloren.

De Nederlandse dames moesten door het verlies tegen Italië verder schermen om plaatsen 5-8. Hongarije was de volgende tegenstander. Al snel kwamen de dames op achterstand en het lukte dit keer niet om de achterstand goed te maken. Uiteindelijk werd er met 44-37 verloren.

Ukraine was de laatste tegenstander in een gevecht om de 7e plaats. De dames bleken zeer gemotiveerd om het toernooi met een overwinning af te sluiten. Al snel werd een voorsprong gepakt en ondanks verwoede pogingen van de Oost-Europese dames om de achterstand weg te werken niet meer weggegeven. De partij werd met een knappe 45-31 overwinning afgesloten.

Hiermee komt na 10 schermdagen een einde aan het CJEK 2012 in Porec.

Graag wil ik alle schermers en begeleiders bedanken voor de prettige samenwerking en ik wens iedereen heel veel succes bij de voorbereidingen op het CJWK dat volgende maand gaat plaatsvinden in Moskou.

Wojtek van Barneveld

Delegatieleider