31 maart - 8 april 2012

Na een lange periode van voorbereiden, trainen, wedstrijden en stages komt het einddoel in zicht; het WK schermen in Moskou voor cadetten en junioren. Namens Nederland gaan 11 schermers deelnemen. Hieronder volgt het schermprogramma en een korte introductie van de deelnemers en de begeleiders. Via Fencing World Wide kunt u de wedstrijden volgen. Dagelijks zal geprobeerd worden een verslag te posten op de KNASsite en Facebook. Hier staan ook foto's. 

Begeleiding

Shahram Massoumi     Andrea Borella     Daniel Nivard     Gerrit Koops     foto Roel

Chef d’équipe is Shahram Massoumi. Hij draagt voor de Nederlandse delegatie  de organisatorische eindverantwoordelijkheid van het evenement. Tevens zal Shahram als sabelcoach de honneurs waarnemen. Als bondscoachdegen is Roel Verwijlen aangesteld en voor floret, Andrea Borella. Laatst genoemde wordt geassisteerd door Daniel Nivard. Gerrit Koops begeleidt de schermers als fysiotherapeut en is tevens vertrouwenspersoon.

Cadetten

Florens Pfann Patrick Post Senja jahn  Eline Rentier  Zoa de Wijn  Tom

31 maart, Dames floret, Svenja Jahn (’96, Den Bosch) en Eline Rentier  (’96, HollandSchermen).
Svenja is pas 15 jaar maar heeft al 2 ECK’s en een CWK meegemaakt. Haar beste prestatie dit jaar was een 7e plaats in Budapest, een toernooi uit het Europese Cadetten Circuit (ECC).
Voor Eline is het de eerste keer dat ze gaat deelnemen aan het CWK, haar beste prestatie in het ECC, was 5e in Manchester. 

1 april, Heren floret, Florens Pfann (’95, la Rapiere) en Patrick Post (’95, SCA).
Florens is Nederlands Kampioen bij de Cadetten en werd bij de junioren knap tweede. Hij kwalificeerde zich eerder dit jaar voor het ECK in Porec waar hij een 39e plek behaalde. Zijn beste prestatie in het ECC was een 11e  plaats in Florina. Florens gaat in Moskou twee keer schermen, bij de cadetten en  junioren.
De linkshandige Patrick stond dit jaar in Bochum op het podium met een bronzen medaille. In het sterke deelnemrsveld in Stutgard werd hij 13e.  Zijn beste prestatie in het ECC was 22e in Manchester. Voor Patrick wordt het de eerste keer dat hij gaat deenemen aan een CWK.

2 april,  Heren degen, Tom Bontes (’95, Den Bosch) en Zoa de Wijn (’95, HollandSchermen) .
Beide schermers hebben een goed seizoen achter de rug met diverse podium plaatsen. Tom werd naast Nederlands Jeugd Kampioen, 2e in Ankara in het ECC en behaalde in Porec een 25e plaats op het recente Europese Cadetten Kampioenschap.
Zoa de Wijn behaalde op het ECK in Klagenfurt vorig jaar een 10e plaats, dit jaar in Porec een 33e en op het CWK in Jordanië een 46e plek. In Ankara (ECC) won hij dit seizoen goud. Tom en Zoa doen beiden ook mee aan de wedstrijden voor junioren op 5 april.

Junioren

Nathan Kulhanek      Max Janssen      Kelly Boone      Sera Palings      foto Carmel

3 april, Dames floret, Carmel Tulen (’94, Den Bosch)
Carmel is Nederlands Kampioen floret en heeft al diverse keren deelgenomen aan het ECK en CWK. Haar beste resultaat dateert uit 2009 , waar ze 12e werd op het ECK in Bourges. Recent behaalde ze in Porec een 7e plek met het junioren equipe en ze werd 47e individueel. 

4 april, Dames sabel, Sera Paling (’92, Pallas)
Al vele jaren gaat Sera aan kop in het Nederlandse Sabel schermen. Toch deed ze nog niet eerder individueel mee een EJK of JWK. Vier jaar geleden nam ze wel deel in het sabel-equipe op het EJK in Amsterdam. Op de valreep wist ze zich gelukkig te plaatsen voor Moskou, onder andere door haar prestaties op de Worldcup in Madrid waar ze 17e  werd en in Kiev, waar ze als 27e eindigde. 

4 april, Heren floret, Max Janssen (’92, SCA), Nathan Kulhanek (’94, SCA) en Florens Pfann (’95, la Rapiere)
Max en Nathan behoren tot de routiniers, Max nam al deel in Belfast en Bourges. Dit jaar bij het EJK in Porec, eindigde Max, ondanks zijn griep, als 25e. Bij het Nederlands Kampioenschap voor senioren werd hij tweede. Zijn beste resultaat bij de World Cup was in Lignano waar hij 27e werd. 
Nathan kwalificeerde zich alle drie de cadetjaren voor het ECK en CWK waarbij een 6e plaats in Klagenfurt zijn beste prestatie was. Dit jaar behaalde hij als eerstejaars junior al opvallende resultaten; op de World Cups in Madrid en Bratislava, eindigde hij beide keren bij de laatste 32.
Voor beschrijving Florens zie onder 1 april. 

5 aprilDames  degen, Kelly Boone (’92, Kardolus)
Naast haar 4 individuele NJK titels, neemt Kelly Boone van alle schermers de meeste EK en WK ervaring mee. Al vanaf 2007 weet zij zich te kwalificeren; Acireale, Belfast, Rovigo, Bourges, Sheffield, Catania. Met als beste prestatie een 27e plaats in op het JWK van vorig jaar, in Jordanië. Dit jaar is haar laatst kans op een medaille plek voordat zij definitief doorstroomt naar het seniorenveld. 

5 april, Heren degen, Tom Bontes (’95, Den Bosch) en Zoa de Wijn (’95, HollandSchermen)
Tom en Zoa nemen ook bij de junioren deel. Voor de beschrijving zie 2 april.

 

 

Allemaal heel veel succes tijdens de wereldkampioenschappen in Moskou. We zullen jullie volgen en aanmoedigen.

 

Peter Sorber