Floret Dames Cadet
Moskou, 31 maart 2012d

Zaterdag 31 maart was de start voor de dames floret cadetten; Eline Rentier en Svenja Jahn. De poule begon voor Svenja met een verrassing want de schermster uit Costa Rica verscheen niet op de loper, ze bleek haar accreditatie niet bij zich te hebben, kwam niet langs de controle en werd uit de poule geschrapt. In een verkleinde poule wist Svenja tegen de Japanse Myawaki en Cechini uit Brazilie te winnen en plaatste zich hierdoor als 50e op het tableau.

el
Eline startte haar poule gunstig met twee winst partijen op rij tegen Bitterova (SLK) en Abjavi uit Algerije. Daarna miste ze haar scherpte en verloor twee partijen. Tegen de Turkse Vardar wist ze de partij weer in haar voordeel af te sluiten met 5-4. Ze eindigde hierdoor als 32e op het tableau.
In de Eliminaties kwam ze voor de tweede keer Bitterova tegen. Dat winst in het verleden geen garantie is, bleek helaas maar al te waar, ze verloor de partij met 15-9.


Svenja kwam toevallig de andere Slovaakse tegen: Herberger die als 15e gerankt was.
Svenja domineerde gedurende de hele partij en sloot met 15-10 en onder applaus, af.

svSvenja had zich hierdoor bij de laatste 32 geplaatst en werd in de callroom verwacht voor de technische aanpassingen die nodig zijn om draadloos te schermen.
In een speciale zaal kreeg zij piste Rood toegewezen waar ze de Koreaanse Kim ontmoette. Alsof het sabreuses waren gingen ze van start en in no time keek Svenja tegen een achterstand van 8-4 aan. Maar toen kwam de kentering en vond ze oplossing. Eerst trok ze de stand gelijk tot een 8-8 en daarna kroop de stand punt voor punt omhoog tot 13-13. Het was een spannend en dynamisch duel, de dames gaven elkaar geen centimeter ruimte. Helaas was Kim in de slotfase iets beter en werd de uiteindelijk stand 15-13. 

sv2

Zondag starten de floretschermers Florens Pfann en Patrick Post, om 8.00 uur NL tijd.