Heren Degen Cadet
Moskou 2 april 2012

De degenschermers arriveerden zaterdag zonder bagage in Moskou. Geen soepele start, maar gelukkig werden alle schermtassen de dag er na bezorgd. Tom schermde zijn poule uitstekend met 5 gewonnen partijen. Alleen tegen Freilich (ISR) kwam hij 1 punt te kort voor winst. Tom rankte op een gunstige 10e plek en werd de eerste eliminatie vrijgesteld. ZW

 

Zoa de Wijn trof een zware poule, met Borisevich (BLR), Horetsky (UKR) en Hamar (HUN). De andere drie partijen schreef hij op zijn naam, waarmee hij als 64e op het tableau kwam. Geen gunstige positie want na de eerste eliminatie tegen Cipar (SVK), stond hij wederom tegenover de ijzersterke Hamar; de nummer 1 op het tableau. De partij eindigde in 7-15, waarmee Zoa 59e werd. A.s. donderdag kan hij zich bij de Junioren gelukkig revancheren.
 
 TB
 
Tom Bontes kwam bij de laatste 64 uit tegen de Amerikaan McGrath. Een partij waarbij de spanning hoog opliep. De punten gingen om en om tot de 12-12. Daarna wist Tom de partij naar zich toe te trekken en sloot af met een fraaie 15-12 overwinning. Bij de laatste 32 ontmoette hij de Pool Majgier die onmiddellijk een ferme voorsprong nam. Tom vocht goed terug, maar kwam net te kort om het met winst af te sluiten. Hij eindigde als 20e.

 

TB2