In Alkmaar kwamen dit jaar een record aantal jonge schermers bijeen om te strijden voor het Nederlands Jeugd Kampioenschap. Gedurende twee dagen mocht vereniging HollandSchermen gastheer zijn voor zoveel enthousiaste mensen. Namens de KNAS waren Martin Ariaans, Oscar Kardolus en Anton Oskamp aanwezig om zorg te dragen voor een vlekkeloos schermprogramma. De zaal was sfeervol ingericht door een grote groep vrijwilligers en ook de scheidsrechters waren voldoende aanwezig om de lopers continu te gebruiken.

Op alle wapens is geweldig geschermd. De grootste strijd is geleverd in de groep floret jongens pupillen, waar maar liefst 46 deelnemers waren. Van alle categorieën zijn de finales opgenomen en terug te zien op facebook/njk schermen. Behalve schermbeelden komen ook winnaars en trainers aan het woord in een kort interview. De uitslagen zijn te vinden op de KNAS site, op de NJKsite en op de app NJK.

Omdat één foto meer zegt dan 1000 woorden volgen hierbij de eerste beelden, die gemaakt zijn door Dóra Barens. Een NJK fotoalbum wordt einde deze week gepubliceerd, dus als je er nu niet tussen zit, dan is de kans groot dat het nog volgt.

Namens de organisatie dank ik alle vrijwilligers die zich ingespannen hebben om het NJK in Alkmaar tot een succes te maken en wens ik dat dit evenement volgend jaar een mooi vervolg krijgt.