Na jaren van voorbereiden wordt er nu afgeteld voor de Olympische Spelen: Degenschermer Bas Verwijlen zal voor de tweede keer deelnemen en heeft een uitstekende startpositie. Er zal ook een Nederlandse floretiste in Londen aanwezig zijn. Saskia Van Erven Garcia, zij zal op de loper uitkomen voor Colombia. 
 
 
Vanuit de media bereikt ons het verzoek om nadere informatie over de schermsport, één van de oudste Olympische sporten; waarom draagt een floretist een extra zilveren vest en een degenschermer niet? Waarom kan je bij degenschermen beiden een treffer maken en bij sabel en floret niet? Mag je met twee handen schermen? Hoe zwaar is een degen eigenlijk en wat voel je als je geraakt wordt? Wat betekenen termen als parade-riposte, attaque (non- valable) of een kling? Wellicht heeft u zelf ook vragen...

Op woensdagavond 18 juli wordt er in Amsterdam om 20.00 uur een informatieve schermles georganiseerd voor de pers, o.l.v. maître Daniel Nivard. Er zullen schermers, wapens en materiaal aanwezig zijn en u kunt zelf ervaren hoe het voelt om 'in stelling' te staan.  Er zijn geen kosten verbonden aan deze avond. U kunt zich hier aanmelden, waarna u nadere gegevens ontvangt over plaats en programma.