In de week van 23 juli 2012 werd in  Health City Vught het eerste "Scherm & fun" kamp georganiseerd. Dit kamp was onderdeel van de "SimonSport" zomersportkampen en werd mogelijk gemaakt in samenwerking met Schermacademie Brabant.

Een week lang werd er door jongens en meisjes van verschillende clubs uit Nederland en België in de leeftijd van 9-14 jaar getraind op algemene conditie, voetenwerk, techniek en tactiek. Daarnaast was er tijd voor individuele les en werden er veel wedstrijden gespeeld op zowel floret als degen.

Naast de schermtrainingen was er een uitgebreid programma vol sportieve activiteiten zoals o.a. zeilen, tennissen, spinning, fitness en nog veel meer.

In de avonden was er een recreatief programma met o.a. disco zwemmen, bingo en werd de week afgesloten met een knallende "bonte avond".

Vanwege het succes van het eerste "Scherm & fun" kamp wordt de samenwerking tussen Schermacademie Brabant en SimonSport verder voortgezet en wordt er ook volgende zomer weer een "Scherm & fun" kamp georganiseerd.

Van de "Scherm & fun" week is een uitgebreide fotoreportage en een promovideo gemaakt om een indruk te geven van een zeer geslaagde kampweek.

Zodra de data van het volgende "Scherm & fun" kamp bekend zijn zullen deze worden gepubliceerd op www.schermacadmiebrabant.nl en www.simonsport.nl dus hou deze websites goed in de gaten als je er volgend jaar bij wilt zijn!