Wethouder kruist degens als startsein

 

Afgelopen zaterdag kruiste wethouder Kastelein de degens met Paralympisch rolstoelschermster Simone Briese, als startsein voor het nieuwe rolstoelschermteam bij schermvereniging De Vrijbuiters in Gouda.

Schermvereniging De Vrijbuiters organiseerde een open dag voor iedereen die geïnteresseerd is in schermen en in het bijzonder rolstoelschermen. Simone Briese, een van ’s werelds beste rolstoelschermers, was aanwezig met haar zilveren Paralympische medaille uit Londen en ging met iedereen die dat wilde op de foto. Voorzitter Jelle Klein van schermvereniging De Vrijbuiters kijkt terug op een geslaagde dag: “Op de open dag hebben zich vier geïnteresseerden gemeld waarvan we er al twee aanstaande dinsdag op de training verwachten. Uiteindelijk hopen we met een team van tien spelers wekelijks te trainen. Een van de enthousiastelingen heeft zich al ten doel gesteld om mee te doen aan de Paralympische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro!”

“Maar hier blijft het niet bij”, zegt Rezi Moeling van Tandem Support. “We gaan door met het promoten van het rolstoelschermen in Gouda. Dit is nu het eerste rolstoelschermteam in de Randstad en er kunnen nog meer deelnemers meedoen. Het zijn niet alleen maar rolstoelers die mee kunnen doen, maar ook mensen die bijvoorbeeld met andere sporten moesten stoppen vanwege een knieblessure.” Tandem Support, onderdeel van de MEE Plus Groep, ondersteunt De Vrijbuiters bij het opzetten van het nieuwe team. “Het mooie van deze sport is dat het door iedereen vanaf acht jaar te beoefenen is en er geen maximale leeftijd voor staat.”

Wie eens gratis wil meetrainen is van harte welkom op dinsdagavond in sporthal de Zebra in Gouda. Wilt u meer informatie over rolstoelschermen in Gouda? Stuur een e-mail naar info@svvrijbuiters.nl.