Schermschool Tréville is naast Sportvereniging Millenium Basketball Club Amstelveen en Honk- en softbalclub  De Vliegende Hollanders genomineerd voor  Sportvereniging van het jaar 2012.

Voor de verkiezing van de sportvereniging van het jaar stellen het Amstelveens Sportbedrijf en de Stichting Topsport Amstelveen (STAV) een lijst van sportverenigingen op die voor nominatie in aanmerking komen. Een vakkundige jury kiest daar drie genomineerden uit. De jury bestaat uit de beleidsambtenaar sport van de gemeente, Ronald Berkvens en raadsleden Marga van Herteryck, Esther Veenboer en Rien Alink.

De jury motiveert haar nominatie als volgt:

Schermvereniging Tréville: De jury is gecharmeerd van deze jonge loot aan de Amstelveense sportstam met zijn vele jeugdige talenten en vond dat de school van schermleraar Pascal Kenter zeker een nominatie verdiende.

Op donderdag 17 januari 2013 maakt wethouder Sport John Levie (BBA) bekend welke sportvereniging uitgekozen wordt tot vereniging van het jaar 2012. Naast de verkiezing tot sportvereniging van het jaar huldigt de gemeente tijdens deze bijeenkomst in de Emergohal ook de Amstelveense sportkampioenen van 2012.