Graag wil ik Henny in memoriam vanuit een andere zijde belichten.
 
Ca. 55 jaar waren we goede vrienden en hielden we samen van de schermsport.
 
Henny een groot kampioen, een geweldige schermer, op alle drie de wapens, een heel goed mens, een heer. Deelnemer aan de O.S. van '48 in Londen.
 
Op 11 maart 1956 was het Nederlands Kampioenschap sabel. Het gebeuren vond plaats in de mooie sportzaal van het hoofdbureau van politie aan de Warmoesstraat in Amsterdam. Vele sterke schermers uit het land deden mee. Favorieten o.a. Henny, Willy Engelberts, Thom Thomassen, de broers van Uden, Bert van Es, Boudewijn Heidenrijk en ik, de laatste twee als jonge broekjes. Aan het eind van de finale stonden meerdere favorieten er goed voor. Een grote barrage zou kunnen volgen. De laatste partij in die finale verloor Henny van mij het was mijn eerste kampioenschap. Henny was een heer en feliciteerde mij zeer sportief.

In 1976 , waarbij vele genodigden, opende generaal Ferry Meynderts na een jaar bouwen feestelijk mijn nieuw gebouwde schermschool in Zoetermeer. Ook Henny was natuurlijk daarbij als genodigde. Hij had wat moois bedacht. Hij had tijdens de bouw stiekem een steen mee genomen. bij de opening bracht hij die steen terug, nu met 10 briefjes van vijf, verstopt in de metselgaten.


Rond 1960 werd Henny de schermleraar op de Universiteit Leiden. In ca. 1980 wilde Henny liever stoppen als schermleraar bij de Universiteit te Leiden. Henny en het bestuur van de LUSV droegen mij bij het College van Bestuur van de Universiteit voor als de nieuwe schermleraar. Vele mooie resultaten haalde ik met mijn schermers, ook in Leiden: één schermster daarvan bracht het zelfs tot de O.S..

Vaak als ik met mijn schermers van Zaal Kardolus en LUSV naar buitenlandse wedstrijden ging, zoals de O.S. in Seoel, vroeg ik Henny mij te vervangen in Leiden of in Zoetermeer. Altijd stond hij dan voor me klaar. Henny dank voor je vriendschap.

Michiel en Inge sterkte.

Kasper Kardolus