Parijs 29 November 2013


Het Congres van de Federation Internationale d'Escrime ( de Wereldschermbond ) wordt vandaag en morgen gehouden in Parijs.

Op voorstel van bestuursvoorzitter Alisher Usmanov ( RUS ) besloten de 149 aanwezige landen vandaag om onze landgenoot Bert van de Flier tot erelid te benoemen, vanwege zijn grote verdienste voor de Internationale schermsport. Hij is o.m. oprichter van de Europeese Schermbond in 1992 die inmiddels alle Europeese landen onder haar leden mag rekenen. Ook gaf hij gedurende 12 jaar als Voorzitter leiding aan de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond en initieerde meerdere jeugd en senioren WK,s en Jeugd EK,s in Nederland.

Van de Flier is in de dit jaar 100-jarige historie slechts de derde Nederlander die deze eer te beurt valt. In 1928 werden aan het einde van de Olympische Spelen in Amsterdam, de heren van Rossum en Schoon tot erelid benoemd.
 

 

 

Gefeliciteerd Bert, je hebt zoveel van je leven aan het schermen gegeven. Je had dit natuurlijk al veel eerder verdiend. Goed dat je nu, unaniem, van alle landen deze erkenning krijgt.

Wiebe Mokken

Bert, als je oud-maître feliciteer ik je met je erelidmaatschap van de FIE.

Kasper Kardolus