2013 was een jaar met veel hoogtepunten voor het schermen in Nederland. Een paar van de belangrijkste hoogte punten waren; het bereiken van de mijlpaal van 3000 leden. Een mooi resultaat dat smaakt naar meer. Het Nederlands Kampioenschap Senioren was zeer goed georganiseerd, als eerste in een serie van drie in Rotterdam, dat belooft alleen maar beter te worden.  De prestaties van onze wedstrijdschermers bij de senioren viel wat tegen. Gelukkig presteerde Tristan Tulen erg goed in de categorie tot 23 jaar. Tristan is de beste Europese degen schermer, onder 23 jaar, van het seizoen 2012/2013 en maakt veel kans om de titel komend jaar te prolongeren. Bijzonder was ook de spectaculaire finale van SISTA Satelliet wereldbeker in de showroom van de Citroen garage aan het Stadionplein met veel publiek.  Een droef dieptepunt was het onverwachte overlijden van Hanneke Rossino tot voor kort ons bestuurslid Breedte sport.

Het jaar zo overziend is er weer veel gebeurd en staat er ook nog veel op stapel. Dat is ook nodig want we zijn nog niet waar we willen zijn. We willen nog meer schermlocaties, leraren, scheidsrechters, vrijwilligers om meer schermers met plezier te laten schermen.

Om dit te realiseren zullen we met elkaar flink aan de bak moeten. Een mooie uitdaging. De voorzitter heeft hier zijn/haar taak in. Door de groei van mijn bedrijf kan ik nu niet de invulling geven aan de functie die nodig is. Helaas heb ik daarom moeten besluiten om per 1 januari mijn functie neer te leggen. Ik wil iedereen bedanken voor de prettige samenwerking de afgelopen jaren en wens iedereen een gezond en sportief 2014.

Tot ziens op of naast de loper. 

Peter Sorber

Comments


Ik denk dat de 3e plaats van Tristan Tulen bij de Universiade 2013 ook wel een hoogtepunt genoemd mag worden. En ook de 2 bronzen medailles bij het WK Veteranen 2013 voor Mieke de Graaf - Stoel en Aleh Pimenau mogen best genoemd worden.