Vandaag de eerste Nederlandse schermers van het Ben Gurion vliegveld in Tel Aviv opgehaald. Elisha Yuno, Job de Ruiter en Olivier de Jong kwamen rond drie uur 's middags aan. De waarde van mijn Israëlische vriendin Dorin voor de delegatie was op dat moment al duidelijk. Terwijl de jongens zich van het vliegtuig naar de aankomsthal begaven was Dorin al aan het bellen met de reisorganisatie. De beloofde informatiestand voor de shuttles was nergens te vinden. In de voorbereiding op het toernooi heb ik al regelmatig contact gehad met de organisatie en in de terugkoppeling aan onze deelnemers en begeleiders al grappend verteld over de uiterst 'Mediterraanse stijl' van organiseren. Wat blijkt: er komt vandaag geen informatiestand, hopelijk morgen wel want dan komen de meeste delegaties aan.

De chauffeur van de shuttle komt een half uur na de landing van de schermers met een naambordje binnenlopen. We kunnen gelukkig met hem mee naar Jeruzalem, maar pas als de vlucht uit Parijs met twee leden van de Franse delegatie er ook is. Zou een uurtje moeten duren, maar dit werd uiteindelijk ruim twee uur.

De jongens hebben in de tussentijd reeds kennis gemaakt met de Israëlische cuisine bij de Pizza Hut op het vliegveld en zijn klaar voor de rit naar Jeruzalem. Als we eenmaal vertrekken is het al donker, maar de rit verloopt voorspoedig. Het inchecken in het hotel ook. De kamers zijn prima en we gaan nu het dinerbuffet verkennen. Morgen eerst een rustige dag waarbij zeker het zwembad en de sauna bezocht zullen worden. Aan het eind van de middag wordt het heren floret cadetten equipe gecompleteerd met Edo Zoons en bondscoach Andrea Borella. Alhoewel, gezien de ervaringen van vandaag zou het ook wel eens ver in de avond kunnen worden...
 

-Matthijs Rohlfs