Vandaag rustig opgestaan en het ontbijtbuffet getest. Oordeel: prima! Ik heb de jongens aanbevolen om nog een uurtje te gaan zwemmen, maar ze waren me voor. Uitslapen is blijkbaar voor mietjes en om 8 uur 's ochtends het zwembad in heeft de voorkeur.

In de middag naar de winkels bij het station gewandeld in 26 graden. Normaal is het rond deze tijd van het jaar een stuk frisser, maar momenteel 'genieten' we van een hittegolf. Bij de supermarkt flessen water ingeslagen, ansichtkaarten gekocht (de caissière was onder de indruk toen Job maar liefst 24 kaarten op de toonbank legde) en bij de dichtstbijzijnde shoarmazaak de lunch verorberd.

Na een aangename siësta hebben we Edo en Andrea ontvangen, die gelukkig zonder problemen vanaf het vliegveld de shuttle konden nemen. Het papieren A4-tje van de buschauffeur is inmiddels vervangen door een duidelijke banner. Dat mag ook wel, want het hotel loopt goed vol met schermers. Het ziet er echter naar uit dat de organisatie op gang komt. In de lobby hingen zowaar shuttle-schema's voor de trainingshal en de tijden voor wapencontrole en accreditatie.

Morgen trainen de jongens cadetten en komen de meisjes cadetten aan. Ook scheidsrechter Indra zal zich bij de schermgemeenschap voegen. Zondag begint het!

-Matthijs Rohlfs