Na een goede nachtrust begonnen aan de eerste echt drukke dag van het EK. Er stonden een aantal organisatorische zaken op het programma en de jongens konden in de trainingszaal hun laatste voorbereidingen voor het toernooi van morgen treffen.

Met het ontbijt achter de kiezen namen we de bus naar de trainingshal. Alle schermers hebben een individuele les gehad en een aantal partijen geschermd. Kort maar krachtig! In het hotel meteen de tas voor de wapencontrole in orde gemaakt en ditmaal verdient de organisatie zeker een compliment: de tas was met 40 minuten al weer klaar. Gelukkig bijna alles goedgekeurd.

Terwijl ik in de rij stond voor het ophalen van de accreditaties en het betalen van de inschrijfgelden heeft Dorin voor de lunch een restaurant in de pittoreske wijk Ein Kerem gereserveerd en twee taxi's besteld. Er moet natuurlijk wel gegeten worden en tijdens de shabat is bijna alles dicht. Het restaurant was prima en we hebben nog even rondgelopen en een kerk bezocht. Dit alles in de fel oranje trainingspakken, waarmee we veel bekijks hadden. Elisha ontmoette een half-Nederlandse familie en is volgens mij ter plekke uitgehuwelijkt. Als het maar na het toernooi is.

Inmiddels zijn de dames cadetten Elize, Marcella, Myrthe en Thyrza in het hotel aangekomen. Ze moesten nog even wachten op hun kamers maar ook bij hen verliep de wapencontrole prima. De aanwezige ouders verdienen complimenten voor het meewerken en ondersteunen.

Met goedgekeurd materiaal, accreditaties en na een lekkere avondmaaltijd is het nu tijd voor bed. Morgen vertrekt de bus naar de schermzaal om zeven uur 's ochtends. Ik twijfel er niet aan dat de jongens enorm hun best gaan doen. De sfeer is goed en de vechtlust zichtbaar. Mazal tov!

-Matthijs Rohlfs