Drukke dag vandaag. Hoofdmoot van de aandacht ging naar het meiden cadetten equipe. Ze startten en eindigden als tiende. Er is nog veel werk te doen, maar wel werk waar we met goede hoop aan beginnen. Belangrijke ervaring is met name opgedaan door eerstejaars cadetten Elize en Myrthe. Zoals het er nu uitziet kunnen zij de komende twee jaar een belangrijke basis vormen voor toekomstige equipes.

Het toernooi zit er nu voor de cadetten volledig op. Olivier en Job wachten op het moment van schrijven in Wenen op hun vlucht naar Schiphol. Elisha blijft nog een paar dagen in Israël met familie. Edo vliegt morgen terug met de meiden en ouders. Vanavond eten zij gezellig in de stad als afsluiting. Ik hoop dat alle cadetten met vernieuwde motivatie en inspiratie aan de slag gaan met hun schermcarrière en hierbij de opgedane ervaring van dit toernooi gebruiken. Als ik een tip mag geven: werken aan technisch repertoire, schermen onder druk en met hoge intensiteit en vooral vertrouwen op je vaardigheden. We kunnen écht mee met de grote jongens als we erin geloven. Nog harder werken en nog beter trainen!

De junioren floret hebben vandaag hun laatste training afgerond. Morgen startten zij om negen uur met hun toernooi. De poules zijn zwaar en ze zullen enorm moeten bikkelen! Ik hoop dat ik na twee equipetoernooien niet te schor ben om ze aan te moedigen.

De junioren degen, Cheryl en Carmel, zijn vandaag met hun coach Roel Verwijlen aangekomen in Jerusalem. Ik zie uit naar hun toernooi op zondag en wens ze een geweldig resultaat, een mooie ervaring en bussen die op tijd vertrekken. Morgen doen we de wapencontrole en kan er getraind worden. Acht schermers gehad, nog vijf te gaan!

-Matthijs Rohlfs