Een heftige dag vandaag. Goede prestaties werden afgewisseld met het nodige blessureleed. Een analyse van de eerste verrichtingen van de dames degen junioren door coach Roel Verwijlen:

"Cheryl de Jong begon aan het toernooi met een nog niet geheelde knie blessure opgelopen op het trainingskamp in Luxemburg. In haar derde partij ging ze bij een 4-4 stand weer door haar verzwakte knie en om niet nog meer schade op te lopen heeft ze zelf besloten om de strijd te staken. Deze beslissing was niet makkelijk maar met het oog op het komende WK wel een hele verstandige.

De eerste ronde van Carmel was prima, met vier gewonnen partijen en twee verloren kwam ze op een 30e plaats op het tableau van 64. In de eerste eliminatie tegen de Zwitserse Moeschlin kon Carmel tegen een schermstijl die haar normaal gesproken niet zo goed ligt toch de partij winnen. De Franse nummer drie van de plaatsingslijst had ongeveer dezelfde stijl, Carmel strafte de tactische foutjes van deze Franse topper genadeloos af en won met 15-13.

Een plek bij de beste 16 was bereikt en om bij de laatste 8 te komen stond weer een Frans probleem van ongeveer twee meter voor Carmel. Door een ongelukkige achterstand in het begin moest Carmel voor de aanval kiezen en dit paste precies in de gewenste tactiek van haar tegenstander die ten koste van Carmel doorging naar de laatste 8.”