Zevenkampster Yvonne Wisse boegbeeld Nederlandse delegatie Universiade

Daegu Korea, 21 augustus 2003

Atlete Yvonne Wisse uit Amstelveen was vandaag tijdens de openingsceremonie de vlaggendraagster van het Nederlands Team bij binnenkomst in het Daegu World Cup Stadium voor de Universiade in Daegu (Zuid-Korea).

,,Yvonne Wisse is een talentvolle atlete, die met haar tweede plaats op de EJK heeft laten zien dat ze kan presteren op niveau’’, verklaarde Hans van Rooijen, Chef de Mission van het Nederlandse team in Zuid-Korea, haar uitverkiezing. "Er zitten een aantal ervaren Universiade-gangers in de ploeg, maar geen medaillewinnaars en dus ook geen kandidaten voor het dragen van de vlag. De keuze is moeilijk geweest, maar uiteindelijk was Yvonne Wisse de meest aangewezen sporter om het team met de vlag voor te gaan.’’

Een eervolle taak volgens de Nederlandse zevenkampster, die geen moment met de mogelijkheid is bezig geweest. Sterker nog "ik heb er nooit bij het dragen van de vlag stilgestaan en me eigenlijk ook nooit afgevraagd wie daar nu voor in aanmerking zou komen. Voor mezelf vind ik het een erebaan. Het is natuurlijk prachtig om een sportploeg van 31 man te mogen aanvoeren tijdens de openingsceremonie van een evenement als de Universiade.’’

De Universiade, ook wel bekend als de wereldspelen voor studenten, is vandaag, donderdag 21 augustus van start gegaan in het Zuidkoreaanse Daegu.

Voor een deel van de Nederlandse delegatie is het evenement dan al van start gegaan. De volleyballers openden hun toernooi donderdag om 9.00 uur (02.00 uur Nederlandse tijd) met de wedstrijd tegen Canada.

Meer info: www.universiade-daegu.org

Bron NOC*NSF