Sport zorgt voor een kerngezond Nederland. De kortingen op subsidies, het ophogen van de huur en de teruglopende inkomsten raken de sportclubs in Nederland. Daarnaast blijft het lastig om leden te behouden en voldoende vrijwilligers te vinden. Om aandacht te vragen voor de moeilijke tijden waarin sportclubs verkeren, voert NOC*NSF de campagne ‘Laat je sportclub niet in z’n hemd staan’. Samen met Erben Wennemars, Minke Booij en Kees Jansma wil NOC*NSF iets doen aan deze situatie bij de verenigingen. Iedereen in Nederland moet kunnen sporten en sportclubs zijn hierbij van groot belang. Daarom roept NOC*NSF de hulp in van iedereen die zijn of haar sportclub een warm hart toe draagt! 

Stuur je tactiek in! 
Om het voortbestaan van de sportclubs te garanderen, hebben we de steun van heel Nederland nodig. Daarom roept NOC*NSF iedereen op om zijn of haar beste tactiek toe te sturen hoe de sportclubs: 

1. Meer sponsors kunnen aantrekken? 
2. Nieuwe leden kunnen werven? 
3. Meer vrijwilligers kunnen activeren? 

Alle tactieken worden verzameld en zijn zichtbaar op deze website. De 100 meest aansprekende komen in een online boek ter inspiratie voor alle clubs in Nederland. En het beste idee van Nederland ontvangt tevens € 10.000,- euro voor de club. 

De winnaar wordt bekend gemaakt op 25 april in Zwolle waar ‘200 jaar koninkrijk’ gevierd wordt met een speciaal festival voor alle maatschappelijke stichtingen en verenigingen van Nederland.