Afgelopen vrijdag was het jaarlijkse NL Coach congres in Papendaal. Vorig jaar was ik hier ook heen, en ook een stukje over geschreven. Dus dacht, schrijf dit jaar weer over mijn ervaringen.

Het Coach congress is een congres waar coaches uit verschillende takken van sport en verschillende niveaus bij elkaar komen. Er liepen ook top coaches rond, bijvoorbeeld Henk Kraaihof en Foppe de Haan. Het thema van dit jaar was De coach als Dirigent!?. Hoe gaat de dirigent binnen zijn koor met zijn "leerlingen" om en wat kunnen we van elkaar leren.

Vanuit het schermen was ik de enige deelnemende coach. Wel was Roel verwijlen als Topcoach aanwezig. Tot mijn eerlijkheid moet zeggen, dat ik hem helemaal niet gesproken heb. Maar dit is ook niet erg, Roel spreek ik wel weer op een scherm evenement. Dit congress is voor mij eigenlijk bedoeld om juist mensen uit andere sporten te spreken.

De middag en avond bestond uit het volgen van 2 workshops plus een avondmaal waarbij je aan tafel zat met een topcoach. Ik zat aan tafel met Nico Rienks, de top roeicoach. Hij vertelde over zijn 2020 project, waar hij 300 dames aan testen is en gaat leren roeien..

De 2 workshops waren ook erg leerzaam. Moest zelf mee doen met de kracht training van Auke Klarenbeek, waar is de dag erna nog wel wat last van had. Hier gaan we de komende tijd weer veel mee werken, dat mijn leerlingen sterker gaan worden.

Hiervoor is zo'n congres ook bedoelt, het ontwikkelen en uitdagen van jezelf. De topdirigent Antony Hermus, had een mooie uitspraak zijn conclusie was: ‘het in alle gevallen altijd om mensen gaat’.

Verder werd Joop Alberda door Cees Vervoorn, voorzitter NLcoach benoemd tot erevoorzitter van NLcoach.

Vorig jaar schreef ik dat ik hoopte dat er meer scherm trainers komend jaar mee zouden doen.. Dat schrijf ik gewoon weer op.... Is zeker de moeite waard!